Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play Games nu te downloaden voor Android tablets en smartphones

Geschreven door
Geplaatst op24 juli 2013, 20:25 CategorieAndroid

De Google Play Games Services dienst werd in mei al aangekondigd maar Google heeft vandaag de Google Play Games applicatie beschikbaar gesteld in de Google Play Store. Hiermee krijg je als gamer binnen Android toegang tot een portal die vergelijkbaar is met Apple’s Game Center.

Google Play Games

Met Google Play Games heb je een compleet overzicht van alle games die je recentelijk gespeeld hebt, de spelers waar tegen je gespeeld hebt, je hoogste scores en je achievements. Ook vind je hier Google+ vrienden die je kunt uitdagen voor een spel. Voor het spelen van games hoef je ook niet meer tussen al je applicaties te zoeken. Alle games die je geïnstalleerd hebt zijn namelijk via deze app op te starten.

Ondersteuning van games

Er zit wel één maar aan want Google Play Games moet ondersteund worden door de games zelf. Het is dus aan ontwikkelaars om de verschillende functies van de dienst te integreren. Een aantal games die al ondersteuning bieden zijn Asphalt 8 Airborne, Riptide GP2 en Prince of Persia The Shadow and the Flame. Op korte termijn worden er meer spellen verwacht.

Downloaden

Google Play Games is vanaf nu gratis te downloaden in de Google Play Store.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.