Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google presenteert nieuwe Nexus 7 met hoge resolutie display

Geschreven door
Geplaatst op24 juli 2013, 18:35 CategorieAndroid

Google heeft vandaag tijdens een persevenement in San Francisco de nieuwe Google Nexus 7 gepresenteerd. De nieuwe tablet is op verschillende punten verbeterd, waaronder het design, de resolutie en de prestaties.

Nieuwe Google Nexus 7 met hoge resolutie display

Afgelopen week lekte eigenlijk alles over de nieuwe Nexus 7 al uit en de meeste specificaties zijn vandaag door Google bevestigd. De tablet beschikt over hetzelfde formaat display als zijn voorganger, 7-inch. De resolutie is verhoogd van 1.280 bij 800 pixels naar 1.920 bij 1.200 pixels, en het display moet volgens Google 30 procent meer kleuren weergeven.

Specificaties

Verder is de nieuwe Nexus 7 voorzien van een quadcore Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor met een kloksnelheid van 1.5GHz, 2GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, stereo speakers, een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde en een 5 megapixel camera aan de achterzijde. Voor draadloze communicatie is er wifi, Bluetooth 4.0, NFC, en optioneel 3G/4G. De microUSB-poort die zich aan de onderzijde bevindt beschikt over HDMI SlimPort-ondersteuning waardoor je videosignalen naar een tv kunt sturen.

Google-Nexus-7-2-2013

Android 4.3 Jelly Bean

Wat betreft de software draait de nieuwe Nexus 7 op Android 4.3 Jelly Bean met onder meer Bluetooth Smart ondersteuning en nieuwe mogelijkheden in gebruikersaccounts. Lees meer over alle nieuwe features binnen Android 4.3 Jelly Bean.

Design en batterij

Het design van de tablet is ook verbeterd. Zo is de tablet 6 millimeter smaller dan zijn voorganger, 2 mm dunner en 50 gram lichter. Wel is het toestel iets langer dan zijn voorganger. De batterijduur is volgens Google met één uur verlengd ten opzichte van het huidige model. Zo moet je nu 9 tot 10 uur speel- of werkplezier uit de tablet kunnen halen. De tablet kan ook draadloos opgeladen worden want er is ondersteuning voor Qi wireless charging.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Google Nexus 7 met 16GB aan opslaggeheugen moet vanaf 30 juli in de Amerikaanse winkels liggen voor een prijs van 229 dollar. De 32GB variant krijgt een prijs van 269 dollar. Ook komt er een 32GB versie met 4G/LTE. Dit model krijgt in de VS een prijs van 349 dollar. De Nederlandse prijzen en lanceerdata zijn nog niet bekendgemaakt.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de nieuwe Google Nexus 7.

 • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Reacties

 1. Ogi
  24 juli, 2013 om 19:52

  Weet iemand of het nieuwe nexus 7 stanard 3g heeft ?

  • Martijn Chel
   24 juli, 2013 om 19:56

   Nee, helaas niet.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.