Google presenteert nieuwe Nexus 7 met hoge resolutie display

24 juli 2013 1 Minuut 2 Reacties
Nieuwe-Nexus-7-3

Google heeft vandaag tijdens een persevenement in San Francisco de nieuwe Google Nexus 7 gepresenteerd. De nieuwe tablet is op verschillende punten verbeterd, waaronder het design, de resolutie en de prestaties.

Nieuwe Google Nexus 7 met hoge resolutie display

Afgelopen week lekte eigenlijk alles over de nieuwe Nexus 7 al uit en de meeste specificaties zijn vandaag door Google bevestigd. De tablet beschikt over hetzelfde formaat display als zijn voorganger, 7-inch. De resolutie is verhoogd van 1.280 bij 800 pixels naar 1.920 bij 1.200 pixels, en het display moet volgens Google 30 procent meer kleuren weergeven.

Specificaties

Verder is de nieuwe Nexus 7 voorzien van een quadcore Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor met een kloksnelheid van 1.5GHz, 2GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, stereo speakers, een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde en een 5 megapixel camera aan de achterzijde. Voor draadloze communicatie is er wifi, Bluetooth 4.0, NFC, en optioneel 3G/4G. De microUSB-poort die zich aan de onderzijde bevindt beschikt over HDMI SlimPort-ondersteuning waardoor je videosignalen naar een tv kunt sturen.

Reacties (2)