Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Grote update Google Maps app voor Android brengt nieuw uiterlijk

Geschreven door
Geplaatst op10 juli 2013, 9:52 CategorieAndroid

Afgelopen mei maakte Google tijdens de Google I/O conferentie bekend dat de Maps applicatie voor Android en iOS op korte termijn een grote update kon verwachten. Inmiddels is de internetgigant begonnen met de uitrol van de update die onder meer een nieuw uiterlijk brengt.

Uiterlijk en kaarten

Met de grote update wordt het design van de Google Maps applicatie voor Android gelijk getrokken met het design van de app voor iOS. Belangrijke elementen als de plattegrond, de pop-ups, de menu’s en de informatievensters over locaties zien voorzien van een nieuws uiterlijk. Ook staan de kaarten centraal en wordt veel informatie, waaronder de zoekbalk en getoonde resultaten, over de kaarten weergegeven. Het nieuwe design moet zorgen voor een overzichtelijkere maar ook realistischer weergave. Google geeft aan specifiek voor tablets een aantal aanpassingen gedaan te hebben waardoor beter gebruik wordt gemaakt van de ruimte op het scherm.

Google-Maps-Android-nieuw-6

Explore en navigatie

Daarnaast wordt de app qua functionaliteit uitgebreid. Zo is de navigatie verbeterd door het in realtime rekening houden met ongelukken en de route hierop aan te passen, en kun je met de Explore-functie meer te weten komen over interessante locaties of gelegenheden als restaurants, monumenten en hotels. Deze informatie, en ook de informatie 0ver kaarten, wordt in de vorm van zogenaamde ‘cards’ weergegeven die we ook van Google Now kennen. Ook worden beoordelingen van Zagat, een professionele beoordelingsdienst voor horecagelegenheden die in 2011 overgenomen werd door Google, voortaan weergegeven.

Google-Maps-Android-nieuw-3

Offline gebruik

Het offline gebruik van Google Maps is in deze versie nog steeds mogelijk maar wat lastiger geworden. Om een map voor offline gebruik op te slaan moet je “OK maps” in de zoekbalk typen. Een wat vreemde beslissing die velen niet bekend zal zijn. Mijn Maps ontbreekt in deze versie nog maar wordt volgens Google later toegevoegd.

Update: Inmiddels is er nog een kleine update uitgerold waarmee het offline gebruik van kaarten eenvoudiger wordt. Je kunt nu offline kaarten weergeven door op de knop ‘ maak offline beschikbaar’ te drukken. De betreffende kaart wordt hierna in het cache-geheugen opgeslagen.

Google Maps downloaden

De update voor Google Maps voor Android wordt de komende weken naar gebruikers met Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich of nieuwer uitgerold. Het kan dus even duren voordat de update jouw toestel bereikt maar tot die tijd kun je de applicatie via een omweg als .apk bestand downloaden. Hiervoor is echter wel minimaal Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem vereist.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.