Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Grote update Google Maps voor iOS brengt iPad-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op17 juli 2013, 9:41 CategorieApplicaties

Na vorige week een grote update voor de Android-versie van Google Maps uitgebracht te hebben heeft Google vandaag nagenoeg dezelfde grote update uitgerold voor de iOS-versie van de app. Hiermee worden veel van dezelfde features doorgevoerd als in de Android app, is het design een stuk eenvoudiger en ‘schoner’, en is de app geoptimaliseerd voor het grotere scherm van de iPad.

In versie 2.0 van Google Maps voor iOS speelt een overzichtelijkere weergave met nieuwe navigatie-elementen een belangrijke rol. Belangrijke onderdelen als de kaart, de pop-ups, de navigatie en de zoekresultaten zijn voorzien van een nieuws uiterlijk. Daarnaast wordt veel informatie, waaronder de zoekbalk en getoonde resultaten, over de kaarten weergegeven in de vorm van zogenaamde ‘cards’.

Google-Maps-Android-nieuw-4

Verdere verbeteringen zijn realtime navigatie waarbij de route wordt aangepast op de drukt op de weg, automatische meldingen van ongelukken en het hierop aanpassen van de route, en een Explore-functie waarmee je meer te weten kunt komen over bijvoorbeeld winkelcentra, restaurants en hotels. Daarnaast is het mogelijk kaarten offline te gebruiken wanneer je “Ok Maps” invoert in de zoekbalk. Vervolgens wordt een kaart offline bewaard. Waarschijnlijk wordt deze functie echter, net als bij de Android app, snel vervangen voor een eenvoudigere manier.

Voor iPad-bezitters is de belangrijkste vernieuwing dat Google Maps nu ook volledige ondersteuning biedt en geoptimaliseerd is voor het grote scherm van de iPad. Hierdoor wordt er beter gebruik gemaakt van de ruimte, met name tijdens navigatie.

Google Maps voor iOS is gratis te downloaden in de App Store.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.