Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei lanceert goedkope MediaPad 7 Youth waarmee je kunt bellen

Geschreven door
Geplaatst op16 juli 2013, 14:01 CategorieAndroid

Huawei heeft zijn zinnen gezet op 7-inch tablets, met name modellen waarmee je ook kunt bellen. Eind vorig jaar introduceerde het bedrijf de 7-inch MediaPad Lite, onlangs werd de MediaPad 7 Vogue aan het assortiment toegevoegd en vandaag lanceert Huawei de MediaPad 7 Youth.

De MediaPad 7 Youth is gericht op het budgetsegment van de tabletmarkt al wil het bedrijf de prijs nog niet vrijgeven. De tablet is volgens Huawei ideaal voor diegenen die vaak onderweg zijn maar toch optimaal media willen consumeren.

Wat betreft de specificaties van de tablet laat Huawei nog wat onduidelijkheid bestaan. We weten dat het model beschikt over een 7-inch display, een 1.6GHz dualcore processor, een 4.100 mAh batterij, Android 4.1 Jelly Bean software, en een unibody aluminium design met een gewicht van 350 gram en een profiel van 9.9 millimeter. De tablet kan gebruikt worden voor mobiel internet, internet via wifi en het voeren van telefoongesprekken of verzenden van SMS berichten.

Wat betreft de overige specs geeft de fabrikant nog geen duidelijkheid. Zo wordt aangegeven dat het display de weergave van 1080p video’s ondersteunt maar over welke resolutie het display beschikt is niet bekend. Kijkend naar de doelgroep en het low-end segment gaat het mogelijk om een resolutie van 1.024 bij 600 pixels.  Ook is niet bekend wat het werkgeheugen en opslaggeheugen is.

De Huawei MediaPad 7 Youth moet in het derde kwartaal van dit jaar op de markt verschijnen. Het is niet bekend of de tablet ook naar Nederland komt.

Via: Persbericht

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.