Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei werkt aan octacore-processor met nieuwe koeltechniek

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2013, 12:49 CategorieHardware

Eerder deze week verscheen het bericht dat het Chinese MediaTek als één van de eerste chipfabrikanten werkt aan een octacore-processor met acht kernen. Maar, MediaTek blijkt niet de enige fabrikant te zijn. Volgens Chinese media werkt ook Huawei aan een octacore-processor voor mobiele apparaten welke gaat onder de naam K3V3.

De Huawei K3V3 moet de eerste processor met acht kernen van het bedrijf worden en is gebaseerd op ARM Cortex A15 kernen met een kloksnelheid van 1.8GHz. De processor van MediaTek beschikt over ARM Cortex A7 kernen en is gericht op goedkopere apparaten, terwijl de chip van Huawei met de Cortex A15 kernen garant moet staan voor krachtigere prestaties en bedoeld is voor middenklasse en high-end apparaten.

Huawei heeft ook een nieuwe koeltechniek ontwikkeld die moet zorgen voor maximale prestaties met optimale koeling van de processor. Ook moet deze techniek zorgen voor een langere batterijduur. De K3V3-processor beschikt over een Mali gpu, gebaseerd op de 28nm architectuur.

Volgens Chinese media heeft Huawei de ontwikkeling van de processor inmiddels afgerond maar duurt het nog tot begin 2014 voordat we de eerste tablets en/of smartphones zien die ermee uitgerust zijn.

Via: GSMinsider

 • Delen:

Reacties

 1. anl
  04 juli, 2013 om 18:39

  leuk – leuk – leuk hoe meer snellere chippies hoe beter en hoe lager de prijs wordt ivm concurrentie….goed voor de consument. En of het allemaal nodig is die 8 kernen of niet ?? Achhh, als het de tablet en/of smartphone maar lekker snel maakt…ja toch :-)

  • Delacosa
   04 juli, 2013 om 21:43

   Weet je het gaat allemaal nergens meer over. Apps worden zielig geprogrammeerd dat deze nog op een 500mhz processortje lopen met 256mb ram.

   Het wordt eens echt tijd vooral bij android dat apps en ook het os echt gebruik gaat maken van al deze mooie specs.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.