Huawei werkt aan octacore-processor met nieuwe koeltechniek

04 juli 2013 1 Minuut 2 Reacties
Huawei-K3V3-processor

Volgens Chinese media werkt Huawei aan een octacore-processor voor mobiele apparaten welke gaat onder de naam K3V3. De chip moet in 2014 op de markt verschijnen.

Eerder deze week verscheen het bericht dat het Chinese MediaTek als één van de eerste chipfabrikanten werkt aan een octacore-processor met acht kernen. Maar, MediaTek blijkt niet de enige fabrikant te zijn. Volgens Chinese media werkt ook Huawei aan een octacore-processor voor mobiele apparaten welke gaat onder de naam K3V3.

De Huawei K3V3 moet de eerste processor met acht kernen van het bedrijf worden en is gebaseerd op ARM Cortex A15 kernen met een kloksnelheid van 1.8GHz. De processor van MediaTek beschikt over ARM Cortex A7 kernen en is gericht op goedkopere apparaten, terwijl de chip van Huawei met de Cortex A15 kernen garant moet staan voor krachtigere prestaties en bedoeld is voor middenklasse en high-end apparaten.

Huawei heeft ook een nieuwe koeltechniek ontwikkeld die moet zorgen voor maximale prestaties met optimale koeling van de processor. Ook moet deze techniek zorgen voor een langere batterijduur. De K3V3-processor beschikt over een Mali gpu, gebaseerd op de 28nm architectuur.

Volgens Chinese media heeft Huawei de ontwikkeling van de processor inmiddels afgerond maar duurt het nog tot begin 2014 voordat we de eerste tablets en/of smartphones zien die ermee uitgerust zijn.

Via: GSMinsider

Reacties (2)