Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel zet in op goedkope tablets met prijs van 150 dollar

Geschreven door
Geplaatst op18 juli 2013, 10:30 CategorieHardware

Het is geen verrassing dat Intel het op dit moment niet makkelijk heeft. De chipfabrikant heeft te maken met een krimpende pc-markt en was erg laat in de markt voor mobiele producten. Ook de tegenvallende cijfers van afgelopen kwartaal tonen dat Intel nog niet uit de gevarenzone is maar de chipfabrikant geeft niet op en verwacht mede door aantrekkelijke prijzen een opleving.

Bryan Kraznich, CEO van Intel, liet deze week na de presentatie van de kwartaalcijfers weten dat het bedrijf veel last heeft van de teruglopende verkopen van pc’s maar verwacht dat de verkopen van mobiele apparaten met Intel’s nieuwe Atom Bay Trail-processor dit zullen compenseren. De chipfabrikant verwacht dat de prijzen van zowel hybride en convertible apparaten als stand-alone tablets met Intel-processor de komende tijd flink zullen dalen en daardoor stukken aantrekkelijker worden voor consumenten.

Het bedrijf verwacht dat veel hybride en convertible apparaten, laptops die als tablet en als laptop gebruikt kunnen worden, na de zomer voor een prijs van rond de 400 dollar gelanceerd zullen worden. Laptops die voorzien zijn van een touchscreen maar geen tablet-functie hebben worden volgens Intel voor rond de 300 dollar in de markt gezet en stand-alone tablets moeten ongeveer 200 dollar gaan kosten. Voor de feestdagen verwacht Kraznich zelfs prijzen van 150 dollar voor tablets met Intel’s nieuwe Atom Bay Trail-processor. Uiteindelijk moet dit zorgen voor een groter marktaandeel voor de chipfabrikant.

De lage prijzen van de nieuwe mobiele processors zijn niet het enige voordeel. Kraznich geeft aan dat deze x86-processors zowel onder Windows 8 als onder Android kunnen draaien en hierdoor voor veel fabrikanten interessant zijn. De chipfabrikant verwacht dan ook dat er de komende maanden heel wat nieuwe apparaten gelanceerd worden die over beide besturingssystemen beschikken. Samsung heeft onlangs met de ATIV Q al een dergelijk product op de markt gebracht.

 • Delen:

Reacties

 1. Jan Bos
  18 juli, 2013 om 13:36

  Willen ze geld verdienen, moeten ze misschien eens apparaten maken waar men op zit te wachten ?
  Betere resolutie. Betere, snellere updates. Standaard aansluitingen.
  En een schappelijke prijs.

  • delacosa
   18 juli, 2013 om 16:38

   Je hebt gelijk maar we moeten ook niet naïef zijn. Wat verwacht je van een tablet van 150 euro of 200,-

   Men wil het liefst 150 euro betalen en daarvoor een ipad killer hebben. Ik vind tussen 300-400 moet echt een mooie premium Android highress screen quadcore etc moet hebben.

   Maar alles onder 200 is troep.

 2. Jan Bos
  18 juli, 2013 om 17:25

  Eh, nee ik wil best iets meer betalen, maar zie maar eens iets te krijgen wat je zoekt.(Nexus 10, probeer die hier maar eens te pakkeen te krijgen)

  En troep ?, ik heb nu een Cresta van 230 Euro, maar ik verlang nog vaak genoeg naar mijn Kruidvat tablet van 100 Euro.
  Duur is ook niet altijd beter.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.