Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad mini met retina-display vertraagd, lancering in 2014’

Geschreven door
Geplaatst op13 juli 2013, 11:55 CategorieApple

Helaas gaan we dit jaar geen iPad mini met retina-display meer zien, dat is althans als we de meest recente geruchten mogen geloven. Apple zou de lancering van dit model uitgesteld hebben tot begin 2014 door een tekort aan hoge resolutie displays.

Er gaan al sinds de lancering van de huidige iPad mini geruchten over een opvolger met hoe resolutie retina-display. Echter zijn de geruchten het er nog steeds niet over eens wanneer dit model gepresenteerd wordt. De meest recente geruchten komen deze week bij de Economic Daily News vandaan. Volgens bronnen van de Taiwanese krant was het plan van Apple om de iPad mini 2 met retina-display in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt te brengen, vlak voor de feestdagen. Echter zou dit nu uitgesteld zijn door een tekort aan 7.9-inch retina-displays. Deze displays beschikken over een hogere pixeldichtheid dan 9.7-inch displays met dezelfde resolutie.

Daarnaast wordt er gesproken over twee nieuwe versies van de iPad mini. Eén versie zou alleen beschikken over een nieuwe processor, de andere versie zou uitgerust zijn met deze nieuwe processor en een retina-display met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels. Begin mei liet een analist van NPD DisplaySearch weten dat Apple mogelijk dit jaar de versie met nieuwe processor op de markt brengt en de iPad mini retina-display voor begin 2014 gepland heeft staan.

Vooralsnog blijft het speculeren want zoals altijd doet Apple zelf geen uitspraken over de lancering van nieuwe producten. Ook heeft Apple nog geen persevenement aangekondigd.

Via: Macrumors

  • Delen:
Apple iPad Mini
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.