Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

MediaTek kondigt nieuwe quadcore- en octacore-processors aan

Geschreven door
Geplaatst op30 juli 2013, 10:21 CategorieNieuws

MediaTek is druk bezig met een opmars in de tabletmarkt. De Chinese chipfabrikant heeft de afgelopen maanden al diverse nieuwe mobiele processors aangekondigd en komt later dit jaar met een nieuwe quadcore- en octacore-chip.

MediaTek quadcore MT8135-chip

De nieuwe quadcore-chip van MediaTek heeft de naam MT8135 meegekregen en is gebaseerd op de big.Little-techniek van ARM. Hierdoor worden er twee ARM Cortex A15-kernen en twee Cortex A7-kernen gebruikt die afwisselend ingezet kunnen worden. De Cortex A15-kernen bieden wanneer nodig krachtige prestaties, terwijl de Cortex A7-kernen het energieverbruik verlagen wanneer de gebruiker minder intensieve taken uitvoert. Daarnaast is het mogelijk alle kernen tegelijkertijd in te zetten voor optimale prestaties.

De MT8135 is uitgerust met PowerVR G6200-gpu die volgens Imagination viermaal sneller is dan de gpu’s uit de vorige generatie. Verder is er ondersteuning voor onder meer Bluetooth 4.0, GPS, fm-radio, wifi en Miracast.

MediaTek octacore MT6592-chip

Begin deze maand verschenen er al berichten dat MediaTek zijn werken aan een Octacore-processor die acht kernen tegelijkertijd in kan zetten en het bedrijf heeft deze week de komst van de chip bevestigd. MediaTek zelf noemt het dan ook de eerste echte octacore-processor omdat concurrenten, waaronder Samsung met de Exynos-processors, maar vier kernen tegelijkertijd inzetten. Vooral bij het spelen van grafisch intensieve games, het navigeren door de interface van het besturingssysteem, en het browsen op het web moet dit voordelen bieden. Natuurlijk kunnen ook kernen automatisch uitgeschakeld worden wanneer het gebruik dit toelaat. De octacore-processor gaat onder de naam MT6592 en biedt waarschijnlijk een maximale kloksnelheid van 2GHz.

Beide nieuwe chips moeten dit jaar nog in massaproductie gaan en worden voor het einde van het jaar in de eerste mobiele producten verwacht.

Via: Persbericht

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.