Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

MediaTek werkt aan 8-core, 2GHz MT6592-processor

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2013, 10:52 CategorieHardware

Begin dit jaar hebben de grote chipfabrikanten hun nieuwste mobiele processors gepresenteerd en één van de meest opvallende chips was Samsung’s Exynos 5 Octa-processor met acht kernen. Echter maakt deze processor gebruik van de twee groepen van vier kernen; vier Cortex 15-kernen en vier Cortex A7-kernen. Middels ARM’s Big.LITTLE configuratie wordt aan de hand van het gebruik gekozen welke groep met vier kernen ingezet wordt. Kortom, het is eigenlijk een quadcore dual-processor.

Het Chinese MediaTek lijkt de eerste fabrikant te worden die gaat voor een 8-core-processor waarvan alle acht kernen ook daadwerkelijk tegelijkertijd ingezet kunnen worden. Volgens diverse bronnen uit Taipei en Shenzhen komt de chipfabrikant met de Cortex-A7 MT6592-chip welke een kloksnelheid van 2GHz heeft en gebaseerd is op de 28nm architectuur van TSMC.

Volgens de eerste benchmarkresultaten zou de processor een score van ongeveer 30.000 op AnTuTu halen. Een interessante en hoge score maar MediaTek moet onder meer Qualcomm’s nieuwe Snapdragon 800-processor nog voor zich dulden. Op zich ook niet vreemd aangezien de kans groot is dat de processor van MediaTek een stuk goedkoper zal zijn voor fabrikanten. MediaTek’s mobiele processors worden momenteel al in aardige wat goedkope tablets gebruikt, waaronder de onlangs gelanceerde Acer Iconia A1.

De nieuwe chip van MediaTek is gericht op zowel smartphones als tablets en de verwachting is dat we begin 2014 de eerste producten met de MT6592-chip op de markt zien verschijnen.

Via: UDN

  • Delen:

Reacties

  1. anl
    03 juli, 2013 om 21:55

    Leuk…we want more…snel en toch budget :-)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.