Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meer details high-end Samsung SM-P900 en SM-P600 tablets gelekt

Geschreven door
Geplaatst op28 juli 2013, 12:42 CategorieAndroid

De afgelopen weken zijn er diverse aanwijzingen voor high-end tablets van Samsung voorbij gekomen en gisteren zijn meer details over deze nieuwe tablets verschenen. Samsung’s nieuwe high-end modellen zouden beschikken over een formaat van 12.2-inch en 10-inch, beiden met een hoge resolutie display.

In de code van de website van Samsung doken eerder deze maand aanwijzingen op voor de komst van de SM-P900 en SM-P600, twee high-end tablets met een hoge resolutie display, een ARM-processor met een kloksnelheid van 1.4GHz en Android 4.2 Jelly Bean software. Wat de exacte verschillen tussen de modellen zijn was echter niet uit de code op te maken.

Volgens het meestal betrouwbare Twitter-account @evleaks is de SM-P900 een 12.2-inch tablet met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels, dezelfde resolutie als de Google Nexus 10 die door Samsung geproduceerd wordt. De tablet zou verder uitgerust worden met Samsung’s onlangs aangekondigde Exynos 5420 Octa-processor en geleverd worden met de S-Pen stylus van de Koreaanse fabrikant. De SM-P600 zou beschikken over een 10-inch display met dezelfde resolutie als het hogere model. De processor zou een Qualcomm Snapdragon 800-variant zijn.

 

De verwachting was dat de nieuwe high-end modellen als de Galaxy Tab 3 Plus in de markt gezet zouden worden maar kijkend naar de toevoeging van de S-Pen stylus lijkt de ‘Note’ naam voor het grotere model waarschijnlijker. Voorlopig blijft het afwachten wat we precies van deze tablets kunnen verwachten. Mogelijk presenteert Samsung de nieuwe modellen tijdens IFA 2013, een beurs die begin september van start gaat in Berlijn.

Samsung heeft afgelopen maand reeds een aantal middenklasse tablets gelanceerd in de Galaxy Tab 3-serie. Onze ervaringen met het 10.1-inch model lees je in de Galaxy Tab 3 (10.1) review.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.