Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft bevestigt komst twee nieuwe Surface tablets

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2013, 10:49 CategorieHardware

De kans dat Microsoft met opvolgers voor de Surface RT en Surface Pro komt was natuurlijk al erg groot maar deze week heeft de softwaregigant deze plannen bevestigd. In een kleurrijk schema worden de plannen voor komend en volgend jaar getoond.

Nieuwe Surface tablets

Tijdens de Worldwide Partner Conference toonde Microsoft deze week onderstaand schema met de plannen voor de consumentenmarkt voor 2013 en 2014. Hierin zien we onder meer twee roze vakjes met de tekst ‘Update to Surface Pro’ en ‘Update to Surface RT’ terug.

Microsoft-plannen-2013-2014

Haswell upgrade

Wat we precies kunnen verwachten van de nieuwe tablets is nog onduidelijk maar kijkend naar recente geruchten lijkt de Surface Pro gebruik te gaan maken van Intel’s nieuwe Haswell-processor. Deze processor verhoogt de prestaties en zorgt met name voor flinke verbeteringen wat betreft de batterijduur van de tablet. De matige batterijduur was één van de minpunten in onze Surface Pro review.

4G en kleiner formaat

Voor wat betreft de Surface RT kiest Microsoft mogelijk voor een Qualcomm Snapdragon 800-processor. Deze processor beschikt standaard over 4G-connectiviteit waardoor dit mogelijk de eerste Surface tablet met mobiel breedband wordt.

Kijkend naar het formaat gaan er verschillende geruchten. De nieuwe Surface Pro zou wederom een formaat van 10.6-inch krijgen maar de Surface RT krijgt mogelijk een kleiner formaat van 7.5-inch of 8-inch. Beide modellen draaien hoogstwaarschijnlijk op het onlangs aangekondigde Windows 8.1.

Nieuwe accessoires

Verder kunnen we uit het scherm halen dat Microsoft nieuwe accessoires introduceert voor beide tablets, naast de reeds gelanceerde Touch Cover en Type Cover. Mogelijk gaat het om een dock voor beide modellen. Deze accessoires komen ook in meerdere kleuren beschikbaar.

Wanneer de nieuwe tablets en accessoires gepresenteerd worden is nog niet bekend.

Via: The Verge

 • Delen:
Microsoft Surface (Windows 8 Pro)
Windows 8

Reacties

 1. Delacosa
  11 juli, 2013 om 11:47

  Die zullen ze zoals ook met deze surface weer veel te laat waarschijnlijk volgend jaar mei uitbrengen dan is de hardware alweer verouderd.

  Ze moeten net als apple doet gelijk ieder jaar nieuwste hardware uitbrengen.

 2. Delacosa
  11 juli, 2013 om 11:50

  Die Haswell uitvoering moeten ze echt binnen twee maanden upgrade want de huidige surface pro accu duur is echt om te huilen.

  Macbook air 13 inch 12-13 uur dat is echt ziek. Surface zal dit dan ook krijgen dan kunnen we spreken over een goede windows 8 tablet

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.