Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft komt met flinke prijsverlaging Surface RT

Geschreven door
Geplaatst op12 juli 2013, 9:51 CategorieHardware

De Surface RT (review) van Microsoft is inmiddels alweer een klein jaar oud en het lijkt erop dat de softwaregigant zich voorbereidt op de komst van nieuwe modellen. Microsoft verlaagt binnenkort namelijk de prijzen van haar Surface RT tablet met 150 dollar.

Surface RT wordt goedkoper

De Microsoft Surface RT komt in twee varianten; een 32GB-versie die in de VS voor 499 dollar verkocht wordt en een 64GB-versie die in de VS voor 599 dollar verkocht wordt. The Verge heeft van verschillende bronnen vernomen dat vanaf volgende week beide modellen 150 dollar minder gaan kosten. De goedkoopste variant krijgt dan een prijs van 349,99 dollar. Inmiddels heeft ook de eerste winkel, het Amerikaanse Staples, de prijsverlaging middels een advertentie bevestigd. Voor keyboard accessoires moet nog steeds 100 dollar extra betaald worden.

Of de prijsverlaging ook in Nederland doorgevoerd zal worden is vooralsnog niet duidelijk. In Nederland kost de Surface RT met 32GB aan opslaggeheugen momenteel 486 euro en de 64GB-variant heeft een prijs van 586 euro. Dit is overigens niet de eerste actie van Microsoft met betrekking tot de Surface RT. Zo gaf het bedrijf afgelopen maand tijdelijk een gratis Touch of Type Cover bij een Surface RT en kunnen onderwijsinstellingen sinds kort een tablet voor minder dan 200 euro kopen.

Nieuwe Surface tablets?

Wat de prijsverlaging precies betekent is niet duidelijk maar mogelijk kunnen we op korte termijn nieuwe modellen verwachten. Gisteren bevestigde Microsoft de komst van twee nieuwe Surface tablets al en daarbij gaan er al maanden geruchten over nieuwe modellen. Zo zou Microsoft werken aan een kleine Surface tablet met een formaat van 7- of 8-inch.

  • Delen:
Microsoft Surface (Windows RT)
Windows RT

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.