Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft schrijft 900 miljoen dollar af op Surface RT tablets

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2013, 10:11 CategorieMicrosoft

Microsoft heeft gisteren de cijfers over het afgelopen kwartaal bekendgemaakt en hoewel deze positief waren sprong één negatief punt boven alles uit. De softwaregigant heeft namelijk 900 miljoen dollar moeten afschrijven op Surface RT tablets.

Microsoft heeft een omzet van 19,9 miljard dollar en een winst van 4,97 miljard dollar behaald in het afgelopen kwartaal, terwijl in hetzelfde kwartaal een jaar eerder nog verlies gedraaid werd. De positieve cijfers komen echter niet door het succes van Microsoft’s Surface RT (review). Hoewel Microsoft geen verkoopcijfers van de tablet bekendmaakt kunnen we uit een afschrijving van 900 miljoen dollar wel halen dat de tablet niet zoveel over de toonbank is gegaan als Microsoft gedacht had.

Dat er nog grote voorraden Surface RT tablets zijn blijkt niet alleen uit de afschrijving van Microsoft. Het bedrijf is de afgelopen weken diverse acties gestart om de verkopen van de tablet te stimuleren. Zo werd de Surface RT onlangs met gratis Touch of Type Cover verkocht, kunnen onderwijsinstanties de tablet voor minder dan 200 euro kopen en verlaagde Microsoft de prijs van de tablet vorige week met maar liefst 150 euro. Hierdoor is het goedkoopste model nu voor 329 euro te koop.

Ondanks de matige verkoopcijfers van de Surface RT blijft Microsoft wel positief over de tablet en het Windows RT besturingssysteem. De verwachting is dan ook dat het bedrijf dit jaar nog een opvolger voor de tablet presenteert. Microsoft heeft reeds de grote Windows 8.1-update aangekondigd die ook voor apparaten met Windows RT beschikbaar gesteld zal worden.

Via: Microsoft

 • Delen:
Microsoft Surface (Windows RT)
Windows RT

Reacties

 1. Paulo Dekkers
  20 juli, 2013 om 12:03

  Sinds de Surface is Microsoft weer winst gaan maken. dus ondanks de afschrijving van die gigantische bedrag heeft microsoft het geloof ik nog best gaan doen. Surface RT is misschien niet zo goed ontvangen Maar de Pro verkoopt volgens mij wel lekker.

  Zijn daar ook cijfers van bekend? Of zijn die niet nieuws waardig?

  • Martijn Chel
   20 juli, 2013 om 13:02

   Die zijn niet bekend, natuurlijk wel nieuwswaardig.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.