Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mozilla: Firefox OS tablet verschijnt zo snel mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2013, 11:51 CategorieFirefox OS

Eind vorige maand verschenen de eerste geruchten over de komst van een tablet met het nieuwe Firefox besturingssysteem en begin deze maand bevestigde fabrikant Foxconn dat er inderdaad aan Firefox tablets gewerkt wordt. De CTO van Mozilla geeft vandaag weer iets meer informatie door aan te geven dat de eerste tablet zo snel mogelijk verschijnt.

Het Firefox besturingssysteem, ontwikkeld door Mozilla, is vooral bedoeld voor tablets en smartphones en op Linux gebaseerd. De software maakt voornamelijk gebruik van HTML5, legt de nadruk op gebruiksgemak en web-applicaties, en moet ook op tablets en smartphones met minimale specificaties optimaal kunnen draaien. Het is volgens Mozilla het ideale alternatief voor Android en kan rekenen op steun van diverse grote telecomaanbieders en fabrikanten.

Deze week worden de eerste Firefox OS smartphones in de Spaanse winkels verwacht en nu dit achter de rug is zal Mozilla de focus snel verleggen naar tablets, aldus Brendan Eich, chief technology officer bij Mozilla. Eich wil echter geen specifiek tijdsbestek noemen waarin we de eerste Firefox OS tablet kunnen verwachten.

“I’m not going to project when, but I’m going to say we’re moving aggressively and you’ll see things soon”

Een tablet was volgens Eich één van de eerste toepassingen voor Firefox OS maar door de grote vraag naar smartphones die op het besturingssysteem draaien heeft Mozilla eerst deze producten ontwikkeld. Vanaf nu wordt er echter veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de eerste tablet en deze moet zo snel mogelijk verschijnen.

Via: PCWorld

 • Delen:

Reacties

 1. Jan Bos
  02 juli, 2013 om 15:06

  in de Spaande winkels ??????

  Ik vraag me af of het verstandig is om nu nog met een eigen OS te komen.

 2. Thor
  09 juni, 2014 om 18:26

  @ Jan Bos – volmondig: ja. het is clever om een OS op de markt te brengen dat het vuur aan de schenen legt van de “gevestigde” waarden die – met AL (en echt wel AL) hun TOP kwaliteiten dat bieden wat ze moeten – een eigen gesloten koers varen.
  Firefox OS is op de nieuwe Internet standaard gestoeld: HTML5, waar het niet meer om paginaatjes gaat maar om heuse TOEPASSINGEN die zo licht zijn dat een light tablet met zo’n OS financieel binnen ieders bereik ligt…dus, jawel hoor :) best clever.
  [knipoog]

 3. Jan Bos
  09 juni, 2014 om 19:37

  Dan ben ik heel erg benieuwd.
  Als dan dan ook apps kunt schrijven in html5 dan ben ik helemaal blij.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.