Mozilla: Firefox OS tablet verschijnt zo snel mogelijk

02 juli 2013 1 Minuut 3 Reacties
Firefox-OS-tablet

De CTO van Mozilla heeft vandaag laten weten dat het bedrijf zo snel mogelijk een tablet met Firefox OS op de markt brengt. Nu de eerste smartphones gelanceerd zijn wordt de focus verlegd naar tablets.

Eind vorige maand verschenen de eerste geruchten over de komst van een tablet met het nieuwe Firefox besturingssysteem en begin deze maand bevestigde fabrikant Foxconn dat er inderdaad aan Firefox tablets gewerkt wordt. De CTO van Mozilla geeft vandaag weer iets meer informatie door aan te geven dat de eerste tablet zo snel mogelijk verschijnt.

Het Firefox besturingssysteem, ontwikkeld door Mozilla, is vooral bedoeld voor tablets en smartphones en op Linux gebaseerd. De software maakt voornamelijk gebruik van HTML5, legt de nadruk op gebruiksgemak en web-applicaties, en moet ook op tablets en smartphones met minimale specificaties optimaal kunnen draaien. Het is volgens Mozilla het ideale alternatief voor Android en kan rekenen op steun van diverse grote telecomaanbieders en fabrikanten.

Deze week worden de eerste Firefox OS smartphones in de Spaanse winkels verwacht en nu dit achter de rug is zal Mozilla de focus snel verleggen naar tablets, aldus Brendan Eich, chief technology officer bij Mozilla. Eich wil echter geen specifiek tijdsbestek noemen waarin we de eerste Firefox OS tablet kunnen verwachten.

“I’m not going to project when, but I’m going to say we’re moving aggressively and you’ll see things soon”

Een tablet was volgens Eich één van de eerste toepassingen voor Firefox OS maar door de grote vraag naar smartphones die op het besturingssysteem draaien heeft Mozilla eerst deze producten ontwikkeld. Vanaf nu wordt er echter veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de eerste tablet en deze moet zo snel mogelijk verschijnen.

Via: PCWorld

Reacties (3)