Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe functies Android 4.3 Jelly Bean duiken op

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2013, 11:58 CategorieAndroid

Nadat afgelopen woensdag Android 4.3 Jelly Bean officieel gepresenteerd werd zijn er gelijk bestanden vrijgegeven zodat iedereen met een Nexus-toestel de update kan installeren. Het lijkt erop dat Google niet alle nieuwe features vermeld heeft want vandaag zijn onder meer ondersteuning voor 4K-resoluties en verbogen opties voor privacy opgedoken. Niet alle functies kunnen echter direct al gebuikt worden maar zijn meer een voorbereiding op toekomstige hardware en mogelijkheden.

Ondersteuning voor 4K Ultra HD

AndroidPolice heeft na het duiken in de code van Android 4.3 Jelly Bean ontdekt dat er ondersteuning is voor hogere resolutie displays dan wat we tot op heden op tablets gezien hebben. Zo wordt 4K Ultra HD, een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels, ondersteund. De kans dat we deze resolutie op tablets en smartphones terug gaan zien is voorlopig klein dus waarschijnlijk is dit met name bedoeld voor het weergeven van Android-software op een 4K Ultra HD tv.

Verborgen privacy-instellingen

AndroidPolice weet ook te melden dat er een verborgen menu binnen Android 4.3 Jelly Bean gevonden is dat toegang geeft tot geavanceerde instellingen voor privacy. Met deze instellingen zou het in de toekomst mogelijk moeten zijn om per applicatie te bepalen welke gegevens door de betreffende app ingezien mogen worden of gebruikt mogen worden. Nu moet je bij het installeren van een applicatie toegang geven tot alle opties waar naar gevraagd wordt, of ervoor kiezen de app niet te installeren.

Ontwikkelaars van apps gebruiken niet alle gegevens waarvoor ze toestemming krijgen voor doeleinden binnen de app. Sommige gegevens worden gebruikt voor het verzamelen van statistieken en het tonen van relevante advertenties. Ontwikkelaars zullen dus niet blij zijn met deze functie, waar gebruikers dus achteraf alsnog toegang tot bepaalde informatie kunnen ontzeggen. Maar, voorlopig gaat het om een verborgen functie die niet direct toegankelijk is. Via omwegen, vermeld door AndroidPolice, is toegang tot dit gedeelte wel te verkrijgen.

Photosphere

Binnen Android 4.2 Jelly Bean was het middels Photosphere al mogelijk om een 360 graden-foto te maken van een omgeving maar met de komst van Android 4.3 Jelly Bean is deze functie flink verbeterd. Zo zijn vele bugs opgelost, moeten de verschillende foto’s die gemaakt worden om één geheel te vormen beter op elkaar aansluiten, en is de invloed van kleine bewegingen tijdens het maken van foto’s verminderd. Het eindresultaat moet een vloeiendere foto zijn waarin geen halve mensen of zwevende objecten te zien zijn. Daarnaast is ook de scherpte en het kleurbereik van genomen foto’s verbeterd.

Lees meer over alle nieuwe features binnen Android 4.3 Jelly Bean.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.