Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Google Nexus 7 (2013) reviews: beste kleine tablet nu nog beter

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2013, 12:31 CategorieAndroid

Afgelopen woensdag presenteerde Google de nieuwe Nexus 7, de opvolger van de in juli vorig jaar gelanceerde eerste generatie. Diverse Amerikaanse media hebben de tablet, zoals gewoonlijk, al een tijdje in bezit en hebben deze week de eerste reviews gepubliceerd. In dit artikel vind je kort samengevat de conclusies uit deze reviews.

Nieuwe Google Nexus 7 – specificaties

Voordat we naar de reviews kijken is het interessant de specificaties te bekijken. Google heeft de nieuwe Google Nexus 7 met veel interessante nieuwe features uitgerust, waaronder een 7-inch IPS lcd display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, een quadcore Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor, 2GB aan werkgeheugen en 16GB of 32GB aan opslaggeheugen. Ook is de tablet voorzien van twee camera’s, Bluetooth 4.0, optioneel 4G, een microUSB-poort met SlimPort ondersteuning, en Android 4.3 Jelly Bean software.

Lees verder in onze nieuwe Nexus 7 vs de concurrentie vergelijking en de nieuwe Nexus 7 vs de oude Nexus 7 vergelijking.

De eerste reviews

Er zijn deze week verschillende reviews van grote Amerikaanse websites gepubliceerd en over het algemeen is iedereen het er over eens dat de nieuwe Google Nexus 7 een absolute verbetering is ten opzichte van het voorgaande model. Daarbij springt het nieuwe model boven de directe concurrentie in het 7-inch segment uit door onder meer de krachtige prestaties en het hoge resolutie display.

Vooral het hoge resolutie display wordt door iedereen de hemel in geprezen. Niet alleen door de hoge resolutie waardoor elementen op een 7-inch scherm haarscherp weergegeven worden, maar ook de hoge helderheid die het mogelijk maakt de tablet ook comfortabel in feller verlichte omgevingen te gebruiken. De Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor met Adreno 320 gpu en 2GB aan werkgeheugen zorgen voor een soepele en vloeiende Android-ervaring maar dat is natuurlijk ook deels te danken aan de verbeteringen die Google binnen Android 4.3 Jelly Bean doorgevoerd heeft. Uit nagenoeg alle reviews blijkt dat het gebruik van de tablet comfortabel en snel is, games vloeiend draaien op het hoge resolutie display en ook web browsen snel genoeg gaat. De tablet biedt echter geen prestaties die Google meteen een jaar voor laten lopen op de concurrentie.

Over het design is niet iedereen tevreden. De nieuwe Google Nexus 7 is absoluut slanker en lichter, en licht daardoor goed in de hand, maar ziet er forser uit dan zijn voorgangers. Met name de wat dikke bezel boven en onder het display en de uit het midden geplaatste camera zorgen ervoor dat de tablet asymmetrisch oogt. Positief is men ook over de batterijduur van de tablet. Zo kun je ongeveer een dag met de tablet vooruit bij intensief gebruik. Nieuw zijn ook de stereo speakers aan de achterzijde welke voor een tablet redelijk goed presteren, en een 5 megapixel camera aan de achterzijde die geen bijzonder goede indruk achterlaat. Echter ontbreekt ook dit jaar de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden weer, toch een nadeel ten opzichte van de concurrentie.

Natuurlijk is de nieuwe Google Nexus 7 ook de eerste tablet die vanuit de winkel draait op Android 4.3 Jelly Bean. Met deze versie van Android worden een aantal interessante nieuwe features geïntroduceerd, waaronder Bluetooth Smart ondersteuning en geavanceerde mogelijkheden om gebruikersprofielen aan te maken en te beheren. Meer hierover lees je in ons Android 4.3 Jelly Bean overzicht. Wat betreft het ecosysteem van Android is er nog wel wat kritiek. Zo zijn nog veel applicaties niet geoptimaliseerd voor tablets en zien ze er op een hoge resolutie display niet allemaal even mooi uit.

Eigenlijk zijn alle reviews het er wel over eens: als je een kleine tablet zoekt voor het sturen van e-mails, kijken van films, spelen van games en surfen op het internet dan zijn er maar weinig tablets die in de buurt komen van de mogelijkheden, de kwaliteit, de prijs en de prestaties van de nieuwe Google Nexus 7.

Meer over de nieuwe Google Nexus 7 lees je in de uitgebreide reviews van onder meer The Verge, CNET, LaptopMag, Ubergizmo en Anandtech.

Prijs en beschikbaarheid

In de VS is de nieuwe Google Nexus 7 reeds te koop voor een prijs vanaf 229 dollar. Dit moet je neerleggen voor de 16GB-versie. De 32GB-versie heeft een prijs van 269 dollar en de 32GB plus 4G/LTE-versie kost 349 dollar. Wanneer de tablet exact in Nederland verschijnt en voor welke prijs is nog niet bekend.

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.