Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Google Nexus 7: Hands-on video, alle specs en eerste benchmarks

Geschreven door
Geplaatst op24 juli 2013, 10:06 CategorieAndroid

Vanmiddag weten we het pas officieel maar we kunnen nu toch met zekerheid zeggen dat Google’s nieuwe Nexus 7 tablet binnen enkele dagen in de winkels ligt. Vorige week dook de tablet al op in een wat onduidelijke video maar vandaag is het apparaat in volle glorie te zien in een eerste hands-on video. Daarnaast zijn alle specs bekend en de eerste benchmarks opgedoken.

Specificaties nieuwe Nexus 7

Om met de specificaties te beginnen; de Amerikaanse winkelketen heeft de nieuwe Nexus 7 al online gezet en daarmee ook de officiële specificaties gepubliceerd. Zo is de tablet uitgerust met een 7-inch display dat voorzien is van een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie, een 1.5GHz Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor, 2GB aan werkgeheugen en 16GB of 32GB aan opslaggeheugen. Ook is de tablet voorzien van een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, Android 4.3 Jelly Bean software, een profiel van 7.6 millimeter en een gewicht van 317 gram. Bij Best Buy kan de nieuwe Nexus 7 reeds besteld worden voor een prijs van 229 dollar. De tablet wordt op 30 juli geleverd.

Hands-on video

In onderstaande video wordt de nieuwe Nexus 7 in volle glorie getoond, inclusief verpakking en meegeleverde accessoires.

Benchmarks

Ook de eerste benchmarks van de nieuwe Nexus 7 zijn vandaag opgedoken. Met gebruik van de 3DMark en AnTuTu benchmarks scoort de tablet iets beter dan de Google Nexus 4 die met nagenoeg dezelfde hardware is uitgerust. Toch is het nog even afwachten wat Android 4.3 Jelly Bean in combinatie met de hardware zal brengen.

Google presenteert de nieuwe Nexus 7, in combinatie met het nieuwe Android 4.3 Jelly Bean, later vandaag.

Bronnen: Engadget, Droidlife

  • Delen:

Reacties

  1. Delacosa
    24 juli, 2013 om 12:03

    Helemaal perfect deze tablet alleen vind ik onder en boven de randen echt dik. Maar goed dat nemen we zeker op de koop toe.

    De beste 7 incher Top Google

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.