Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Google Nexus 7 relatief eenvoudig zelf te repareren

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2013, 12:56 CategorieHardware

Het Amerikaanse iFixit staat inmiddels bekend om het uit elkaar halen van populaire gadgets om ons als gebruikers vervolgens te vertellen of je een apparaat wel of niet eenvoudig zelf kunt demonteren en repareren. Nu de nieuwe Google Nexus 7 net gelanceerd is moest ook deze de test natuurlijk doorstaan.

Volgens de website is het nieuwe model op het gebied van repareerbaarheid niet veel verbeterd ten opzichte van de vorige generatie. Hoewel de tablet een stuk eenvoudiger uit elkaar te halen is dan bijvoorbeeld een iPad kun je wat moeite hebben met onder meer de batterij die vastgelijmd is, en het display waarbij het frontpaneel aan het frame vastgelijmd is. Om het lcd-display eruit te halen heb je dus een hittepistool nodig.

iFixit-nieuwe-Nexus-7-2

Maar, voor de rest is het demonteren van de nieuwe Google Nexus 7 relatief eenvoudig. Zo is alles dat je nodig hebt om de achterzijde te verwijderen een simpel plastic gereedschap en wordt er alleen gebruik gemaakt van Phillips schroeven om het geheel bij elkaar te houden. Al met al geeft iFixit de nieuwe Google Nexus 7 een score van 7 op een schaal van 10. Dezelfde score die de eerste generatie Nexus 7 kreeg.

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.