Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Google Nexus 7 toch uitgerust met Snapdragon 600-variant

Geschreven door
Geplaatst op28 juli 2013, 12:22 CategorieHardware

We hebben in aanloop naar de presentatie van de nieuwe Google Nexus 7 tientallen lekken en geruchten voorbij zien komen waarin gesproken werd over een Qualcomm Snapdragon 600-processor. Echter meldde Google tijdens de presentatie dat de tablet uitgerust is met een wat oudere Snapdragon S4 Pro-processor. Toch blijkt nu dat de nieuwe Nexus 7 op een Snapdragon 600-variant draait.

De afgelopen maanden werd de nieuwe Nexus 7 een aantal keer gespot als de ASUS K009, uitgerust met een Snapdragon 600-processor. In eerste instantie gingen we er vanuit dat het wifi-only model, de K008, zou beschikken over een Snapdragon S4 Pro-processor en het 4G/LTE model over een nieuwere Snapdragon 600-chip. Google liet echter tijdens de presentatie van de tablet weten dat beide modellen draaien op een Snapdragon S4 Pro-processor met een kloksnelheid van 1.5GHz.

Toch lijkt het nu wat gecompliceerder te zijn. Volgens de website AnandTech beschikt de nieuwe Nexus 7 namelijk niet over de standaard Snapdragon S4 Pro, ook wel APQ8064 genaamd. De chip die in de tablet verwerkt zit is de APQ8064-1AA, een speciale versie van de Snapdragon S4 Pro die niet over vier Krait 200-kernen maar vier Krait 300-kernen beschikt. Deze kernen worden ook in de nieuwe generatie Snapdragon 600- en Snapdragon 800-processors gebruikt. Eigenlijk hebben we dus te maken met een iets lager geklokte Snapdragon 600-chip, welke normaal gesproken begint bij 1.7GHz.

Een interessante ontwikkeling en de vraag is waarom Google dit tijdens de presentatie niet benadrukt heeft. Deze chip is immers moderner dan de standaard S4 Pro-chip en biedt betere prestaties met minder energieverbruik.

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Reacties

  1. tanusan
    08 februari, 2015 om 2:16

    hoe verstuur ik mijn video van mijn samsung tablet 10 naar een email-adres?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.