Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe Google Nexus 7 uitgerust met 2GB werkgeheugen’ (update)

Geschreven door
Geplaatst op18 juli 2013, 16:39 CategorieAndroid

Gisteren is er een hoop informatie opgedoken over de tweede generatie Google Nexus 7, waaronder een video waarin we, volgens de bron, de tablet te zien krijgen. Dezelfde bron heeft vandaag een foto naar diverse media gestuurd waarin een aantal interessante specs te zien zijn.

Uit de sticker op de achterzijde van de Nexus 7 die de bron in handen heeft gekregen zien we een aantal specificaties terug waarvan het werkgeheugen meteen opvalt. De tablet zou namelijk beschikken over een DDR3 werkgeheugen van maar liefst 4GB. Momenteel is 2GB het maximale wat we in Android tablet teruggezien hebben maar met de alsmaar dalende prijzen van werkgeheugen zou het zomaar kunnen dat ASUS en Google voor 4GB gekozen hebben.

Update: Het blijkt toch om 2GB aan werkgeheugen te gaan door een verkeerde berekening met de informatie die op de sticker te vinden is.

Nexus-7-sticker-specs

Verder kunnen we uit de informatie op de sticker opmaken dat de nieuwe Nexus 7 beschikt over 32GB aan opslaggeheugen, een 7-inch lcd led display met een WUXGA-resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, en een 3950mAh baterij. Het model dat we gisteren voorbij hebben zien komen betreft de ME571K, ook wel de K008 genoemd, met een Qualcomm Snapdragon S4 -Pro-processor. De verwachting is dat het 3G/4G-model, de ME571KL of K009, beschikt over een Qualcomm Snapdragon 600-processor.

Google heeft gisteren uitnodigingen verstuurd voor een persevenement dat op 24 juli plaatsvindt. De verwachting is dat Google tijdens die presentatie de nieuwe Nexus 7 en Android 4.3 Jelly Bean lanceert.

Via: AndroidCentral

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.