Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Nexus 7 (K009) krijgt ook in Europa 4G/LTE certificaat

Geschreven door
Geplaatst op15 juli 2013, 18:01 CategorieAndroid

Het begint zo langzamerhand tijd te worden dat ASUS en Google de nieuwe Nexus 7 onthullen want op een gegeven moment hebben we alle informatie uit elke database gepubliceerd. Eerder dook de Nexus 7 al op bij onder meer de Amerikaanse FCC en de BSIG, en vandaag is de tablet ook gespot in de database van het Global Certification Forum (GCF).

Hoewel we niet veel nieuwe specificaties of verrassingen tegenkomen in de database kunnen we uit de informatie wel halen dat de nieuwe Nexus 7 in ieder geval met 4G/LTE gelanceerd zal worden in Europa. Deze versie krijgt waarschijnlijk modelnummer K009 mee, terwijl de wifi-only variant K008 als modelnummer heeft. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen gevonden voor een tweede generatie Nexus 7 met alleen 3G/UMTS.

Wat betreft de specificaties blijft het nog steeds gissen maar als we de meest recente geruchten, en een medewerker van ASUS, mogen geloven rusten Google en ASUS te tablet uit met een 7-inch ips lcd display welke voorzien is van een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Daarbij zou men gekozen hebben voor een Qualcomm Snapdragon 600-processor voor de 4G-versie en een Snapdragon S4-Pro-processor voor de Wifi-only variant. Verder zou de tablet voorzien zijn van 2GB aan werkgeheugen, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 4.000mAh batterij en Android 4.3 Jelly Bean als besturingssysteem.

Over de lancering is ook nog vrij weinig te zeggen. Volgens sommige geruchten vindt de presentatie deze maand nog plaats maar volgens andere geruchten heeft Google de lancering uitgesteld tot oktober van dit jaar. Mocht dit het geval zijn dan is de kans groot dat de Nexus 7 2 samen met Android 5.0 Key Lime Pie gelanceerd wordt.

Via: TabTech

  • Delen:
Google Nexus 7
Android KitKat (4.4)

Reacties

  1. delacosa
    15 juli, 2013 om 22:18

    Jongens er moet iets goeds gaan komen op de markt. dit jaar op de Note 8.0 na allemaal goedkope 7 cheap hardware Tablets. Kom op het wordt nu echt tijd voor een highend 7 inch

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.