‘Nieuwe Nexus 7 met Android 5.0 Key Lime Pie verschijnt in oktober’

11 juli 2013 1 Minuut 1 Reacties
Review-ASUS-Nexus-7-3 kopie

De afgelopen maanden zijn er heel wat geruchten over de komst van een nieuwe Nexus 7 voorbij gekomen, maar we hebben nog steeds niks van Google gehoord. Volgens nieuwe geruchten is de tablet dan ook vertraagd.

Dat er een nieuwe Nexus 7 aankomt staat zo goed als vast maar wanneer de tablet verschijnt en wat we er precies van kunnen verwachten is vooralsnog onduidelijk. De afgelopen maanden zijn er verschillende aanwijzingen verschenen voor de komst van de tablet en doken er meerdere geruchten op over lanceerdata. Echter hebben we nog steeds niks officieel van Google vernomen.

De verwachting was dat Google de nieuwe Nexus 7 tijdens Google I/O zou presenteren maar daar bleef het stil wat betreft nieuwe hardware. Niet veel later dook er een onbekende ASUS tablet met de naam K009 op bij de Amerikaanse FCC, werd dit model met afbeelding gespot bij de Bluetooth Special Interest Group en deelde een medewerker van ASUS de mogelijke specificaties van de tablet. Echter is er nog helemaal niks zeker en is er ook geen indicatie dat de tablet op korte termijn verschijnt.

Volgens nieuwe geruchten is de Nexus 7 dan ook vertraagd en moeten we geduld hebben tot oktober. Dan wordt de nieuwe 7-inch tablet door Google gepresenteerd en ook meteen voorzien van het nieuwe Android 5.0 Key Lime Pie besturingssysteem. Dit spreekt eerdere geruchten en aanwijzingen waarin uitgegaan werd van Android 4.3 Jelly Bean tegen. Deze versie van Android zou een aantal kleine verbeteringen bevatten, waaronder ondersteuning voor Bluetooth Low Energy.

Kijkend naar andere recente geruchten zou de tablet verder voorzien zijn van een 7-inch IPS lcd display met een resolutie van 1.900 bij 1.200 pixels, een Qualcomm Snapdragon 600-processor, 16GB of 32GB aan werkgeheugen, 2GB aan werkgeheugen, optioneel 3G/4G, Bluetooth 4.0, een 5.0 megapixel camera aan de achterzijde en NFC. De prijs van de tablet zou beginnen bij 229 dollar.

Vooralsnog blijft het gissen wat we kunnen verwachten, wanneer we het kunnen verwachten en wat het gaat kosten.

Via: Frandroid, Bron: Amebelo

Reacties (1)