Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe Nexus 7 uitgerust met Android 4.3 en draadloos opladen’

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2013, 18:03 CategorieAndroid

Wat de nieuwe Nexus 7 exact zal brengen qua features en functies weten we waarschijnlijk volgende week pas maar de laatste paar dagen lekt steeds meer interessante informatie uit. Een afbeelding die vandaag is opgedoken suggereert dat de tablet over de mogelijkheid voor draadloos opladen beschikt.

Deze week zijn er heel wat interessante berichten over de tweede generatie Nexus 7 verschenen en kwamen ook de eerste bewegende beelden van de tablet voorbij. Engadget heeft vandaag een afbeelding in handen gekregen waaruit we nog wat nieuwe informatie kunnen halen.

Nexus-7-specs-lek

In de afbeelding, wat waarschijnlijk een screenshot van informatie voor in winkels is, worden de belangrijkste kenmerken van de tablet genoemd. Zo beschikt het apparaat over een 1.5GHz quadcore-processor, wat waarschijnlijk de Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor is, en twee camera’s. Daarnaast biedt de tablet ondersteuning voor 1080p video-output richting een tv of display, draait het geheel op Android 4.3 Jelly Bean en is er ondersteuning voor draadloos opladen.

De resolutie van het 7-inch display wordt niet omschreven terwijl dit, volgens nagenoeg alle geruchten, één van de unieke kenmerken is. Deze zou namelijk 1.920 bij 1.200 pixels bedragen, iets wat we nog niet eerder bij 7-inch tablets terugzagen. Zou Google dan toch voor een standaard resolutie gekozen hebben?

Vooralsnog heeft Google zelf niks bevestigd over de specificaties van de tablet, laat staan de komst. Eerder deze week verstuurde Google uitnodiging voor een presentatie op 24 juli en de verwachting is dat het bedrijf dan Android 4.3 Jelly Bean en de nieuwe Nexus 7 presenteert.

 • Delen:

Reacties

 1. Jan Bos
  19 juli, 2013 om 19:46

  Juich niet te vroeg. HOE en vooral WAAR laad je draadloos op ?
  Gewoon door hem in d ebuurt van een stopcontact te houden, of moet je nog steeds een soort van oplader hebben ?

  Draadloos opladen is wel fijn, maar hoeveel mensen gaan hun oplader vergeten ?
  Thuis of op je werk, okee, maar het wordt anders in de kroeg of zo. ;-)

 2. delacosa
  19 juli, 2013 om 22:05

  Super tablet beste 7 incher out there. Hoopmdat alles waar is.

 3. Lennert
  20 juli, 2013 om 18:09

  Zal wel weer tegenvallen, was eerst blij met eerste nexus 7, maar ja dat android is pulp. Dat ding werd steeds trager en trager en trager en waarom? Nu heb ik een mini ipad en das geweldig ondanks lagere resolutie.

 4. Jan Bos
  20 juli, 2013 om 18:39

  Ach kijk, weer een Ipad promotor.

 5. sam
  20 juli, 2013 om 23:32

  idd, mee akkoord… Neem gelijk welke ipad en vergelijk hem met deftige acer, samsung of asus tablet en je komt niet eens in de buurt wat specs betreft… Wat ben je met bluetooth, usb en een ‘retina’ display(wat trouwens ook in de infinity van asus, acer a700 enz… zit, want retina is geen technologie maar een marketingnaam uitgevonden door apple company) als je niet eens compatible bent met je windows pc of gelijk welk ander apparaat dat geen apple keuring heeft… Probeer maar eens een fototje door te sturen via bluetooth naar uw kameraad met zn nokia of zo… Lukt niet! Veel geld voor weinig nuttige waarde. Mooiste en meest uitgebreide tablet is momenteel asus infinity transformer pro. Alleen jammer dat het geen windows 8 pro heeft, maar daar kunnen ze bij apple wat van leren…

 6. Harold
  22 juli, 2013 om 9:40

  En waarschijnlijk weer niet met een micro-SD slot. Dan weer rooten en met OTG kabeltje??

 7. Dee es naan
  16 april, 2016 om 18:18

  De nexus is best goed jammer geen sd slot.
  Kan je een nexus 7 1e generatie draadloos opladen?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.