Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Nexus 7 verschijnt in video en krijgt prijs vanaf 229 dollar

Geschreven door
Geplaatst op17 juli 2013, 23:32 CategorieAndroid

Eerder vandaag verstuurde Google een uitnodiging voor een persevenement dat volgende week plaatsvindt en de verwachting is dat het bedrijf dan Android 4.3 Jelly Bean en de nieuwe Google Nexus 7 presenteert. Ook zijn inmiddels de eerste prijzen opgedoken en zijn er documenten van winkels verschenen waarin gesproken wordt over een lancering die volgende week plaatsvindt. Dat is echter niet alles want nu is de nieuwe Nexus 7 zelfs op video vastgelegd.

Nieuwe Nexus 7 verschijnt in video

Als we de bronnen van AndroidCentral mogen geloven is de tablet die je in onderstaande video ziet de gloednieuwe Google Nexus 7, of een prototype daarvan. De tablet wordt wederom geproduceerd door ASUS en beschikt zoals verwacht over een 7-inch display maar over de resolutie wordt niet gesproken. De verwachting is dat de tablet is uitgerust met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels.

Verder is de tablet voorzien van een Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor, 2GB of 4GB aan werkgeheugen, minimaal 16GB aan opslaggeheugen en Android 4.3 Jelly Bean. Aan de voorzijde bevindt zich een 1.2 megapixel camera en aan de achterzijde een 5 megapixel variant. Ook aan de achterzijde zijn stereo speakers te vinden en de tablet beschikt net als het huidige model over een microUSB-poort.

Opvallend is de Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor. Uit informatie van de Bluetooth SIG konden we onlangs namelijk opmaken dat de nieuwe Nexus 7 voorzien zou zijn van een nieuwe Snapdragon 600-processor. Het is echter mogelijk dat Google de eerstgenoemde kiest voor de wifi-only versie van de tablet en de Snapdragon 600 inzet als processor voor de 3G/4G-variant.

Prijs vanaf 229 dollar

AndroidCentral wist eerder vandaag ook al screenshots te publiceren waarin volgens de website de prijzen van de nieuwe Nexus 7 getoond worden. Zo zou de 16GB-variant in de VS in de winkels komen te liggen voor een prijs van 229 dollar. De 32GB-versie zou 269 dollar gaan kosten. Mochten deze prijzen kloppen dan kunnen we er vanuit gaan dat de bedragen letterlijk omgezet worden in euro’s. Volgens Engadget, die ook screenshots van documenten van winkels in handen heeft gekregen, moet de nieuwe Nexus 7 vanaf volgende week al in de Amerikaanse winkels liggen.

Presentatie op 24 juli

De verwachting is dat Google de nieuwe Nexus 7 samen met een nieuwe versie van Android tijdens een presentatie op 24 juli lanceert. Tot dan moeten we alles toch met een korreltje zout blijven nemen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.