Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nokia rust nieuwe tablets uit met high-end Zoom-camera’

Geschreven door
Geplaatst op7 juli 2013, 8:32 CategorieHardware

We moeten het met een flinke korrel zou nemen maar het doorgaans goed ingelichte MyNokiaBlog meldt dit weekend dat Nokia werkt aan verschillende nieuwe phablets en tablets die voorzien worden van een kwalitatief hoogwaardige Zoom-camera. Hiermee zou Nokia de eerste fabrikant zijn die daadwerkelijk de focus legt op het maken van foto’s met een tablet.

Er gaan al maanden geruchten over een tablet van Nokia maar tot op heden heeft de fabrikant nog niks officieel gepresenteerd. Volgens een anonieme bron van MyNokiaBlog werkt de fabrikant echter aan verschillende modellen, zowel phablets als tablets.

In de tablet-serie vinden we twee modellen; een 8.5-inch en een 10.5-inch tablet. Het 10.5-inch model zou maar 8.5 mm dun zijn en beide tablets zouden voorzien worden van een aluminium behuizing. Geheel in de stijl van Nokia kan men kiezen uit verschillende kleurenversies, waaronder groen, blauw, geel en roze. Het meest opvallende is echter dat Nokia zou kiezen voor een hoge resolutie Zoom-camera met waarschijnlijk 41 megapixels. Of de tablets op Windows 8 draaien wordt niet duidelijk uit de informatie van de bron maar die kans is behoorlijk groot.

Op het gebied van phablets zou Nokia met zes nieuwe modellen komen; een toestel met een formaat van 5.2-inch, een 5.5-inch model en een model met een formaat dat tussen de 6-inch en 7-inch ligt. De kleinere phablets moeten dit jaar nog verschijnen volgens de bron, het laatste model zou zijn opwachting in de zomer van 2014 maken. Wanneer de tablets exact verschijnen is niet bekend maar de bron geeft aan dat we snel iets van Nokia horen.

 • Delen:

Reacties

 1. anl
  07 juli, 2013 om 11:28

  tja…warom ook niet…en helemaal de focus om super-cameras te monteren…het is toch een “markt” die Nokia KAN oppakken omdat tot op heden de camera kwaliteit nou niet echt geweldig is.
  Dus JUIST dat stukje als verkoop argument gebruiken is eigenlijk HEEL GOED marketing technisch gezien. Als alleen de rpijs voor dit alles maar leuk blijft anders gaan ze op prijs een verloren stap in de tablet-markt maken….zonde geld.
  Als die prijs concurerend is…dan is het een hele leuke toevoeging…en euhh NOKIA is toch een merk !!
  Dus Phablets zouden JUIST daarom met super-camera een knaller KUNNEN ZIJN….ik ben benieuwd of ze er echt komen en hopelijk voor een knappe prijs. Ik gun het NOKIA wel….gewoon…zomaar :-)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.