‘Nokia rust nieuwe tablets uit met high-end Zoom-camera’

07 juli 2013 1 Minuut 1 Reacties
Nokia-tablet

We moeten het met een flinke korrel zou nemen maar het doorgaans goed ingelichte MyNokiaBlog meldt dit weekend dat Nokia werkt aan verschillende nieuwe phablets en tablets die voorzien worden van een kwalitatief hoogwaardige Zoom-camera. Hiermee zou Nokia de eerste fabrikant zijn die daadwerkelijk de focus legt op het maken van foto's met een tablet.

Er gaan al maanden geruchten over een tablet van Nokia maar tot op heden heeft de fabrikant nog niks officieel gepresenteerd. Volgens een anonieme bron van MyNokiaBlog werkt de fabrikant echter aan verschillende modellen, zowel phablets als tablets.

In de tablet-serie vinden we twee modellen; een 8.5-inch en een 10.5-inch tablet. Het 10.5-inch model zou maar 8.5 mm dun zijn en beide tablets zouden voorzien worden van een aluminium behuizing. Geheel in de stijl van Nokia kan men kiezen uit verschillende kleurenversies, waaronder groen, blauw, geel en roze. Het meest opvallende is echter dat Nokia zou kiezen voor een hoge resolutie Zoom-camera met waarschijnlijk 41 megapixels. Of de tablets op Windows 8 draaien wordt niet duidelijk uit de informatie van de bron maar die kans is behoorlijk groot.

Op het gebied van phablets zou Nokia met zes nieuwe modellen komen; een toestel met een formaat van 5.2-inch, een 5.5-inch model en een model met een formaat dat tussen de 6-inch en 7-inch ligt. De kleinere phablets moeten dit jaar nog verschijnen volgens de bron, het laatste model zou zijn opwachting in de zomer van 2014 maken. Wanneer de tablets exact verschijnen is niet bekend maar de bron geeft aan dat we snel iets van Nokia horen.

Reacties (1)