Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nvidia’s Tegra 4-processor te duur voor tabletfabrikanten’

Geschreven door
Geplaatst op5 juli 2013, 20:43 CategorieHardware

Begin dit jaar kondigde Nvidia de nieuwe quadcore Tegra 4-processor met een hoop toeters en bellen aan en waren ook wij behoorlijk enthousiast. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en is er nog maar een klein aantal tablets met Tegra 4-processor aangekondigd. De hoge prijzen zouden hiervoor de belangrijkste reden zijn.

Nvidia heeft inmiddels een aantal interessante orders van verschillende grote fabrikanten op zak, waaronder Toshiba, HP en ASUS. Zo komt Toshiba met de Excite Pro en Excite Write tablets die beschikken over een Tegra 4-chip, rust ASUS de nieuwe generatie Transformer Pad Infinity met de quadcore chip uit en lanceert HP binnenkort de SlateBook x2 hybride met Tegra 4-processor. Toch is dit in vergelijking met de populariteit van de Tegra 3-processor een jaar terug maar een klein aantal tablets en daarbij zijn het high-end modellen waarvan er relatief minder verscheept zullen worden.

Volgens bronnen van Digitimes heeft Nvidia moeite om de Tegra 4-chip te slijten aan fabrikanten. De prijs van de processor zou voor veel fabrikanten te hoog zijn, met name in vergelijking met de chips van onder meer Qualcomm en het Chinese MediaTek. Voor de middenklasse en low-end modellen kiezen fabrikanten dan ook voor chips van deze fabrikanten. Er wordt immers steeds meer geconcurreerd op prijs in met name het 7-inch segment. Daarnaast biedt de Tegra 4-processor geen ondersteuning voor 4G/LTE, iets dat pas met de volgende generatie Tegra 4i-processor geïntroduceerd wordt. Voor de 4G-modellen moeten fabrikanten van tablets dus ook al gaan voor andere chipfabrikanten.

Aan de prestaties en het energieverbruik van de chip ligt het in ieder geval niet. De Tegra 4-processor is volgens Nvidia 45 procent zuiniger dan zijn voorganger en beschikt over een zesmaal snellere gpu. Daarnaast waren de eerste benchmarkresultaten van de chip indrukwekkend en zou volgens analisten zelfs Qualcomm’s nieuwe Snapdragon 800-processor Nvidia’s chip voor zich moeten dulden.

 • Delen:

Reacties

 1. delacosa
  06 juli, 2013 om 7:14

  Nee de fabrikanten maken tegenwoordig alleen maar lowbudget Tablets met klote schermpjes plastic behuizing etc.

  Kom op maak eens high-end tablets

 2. marc
  19 januari, 2014 om 14:48

  is deze tablet wel goed dan? de asus tf701? marc

 3. marc
  19 januari, 2014 om 14:49

  is deze tablet asus 701 wel goed met nvidia tegra 4

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.