Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Olivetti komt met 8.1-, 9.7- en 10.1-inch Bay Trail Windows 8 tablets

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2013, 16:21 CategorieHardware

In 2011 en begin 2012 hebben de naam Olivetti een aantal keer voorbij horen komen in combinatie met interessante Android tablets. De Italiaanse fabrikant laat nu weer van zich horen maar deze keer met interessante Windows 8 tablets.

Hoewel Olivetti nog niks officieel aangekondigd heeft zijn op de website van het bedrijf productpagina’s van drie Windows 8 tablets verschenen. Daaruit kunnen we opmaken dat Olivetti één van de eerste fabrikanten is die Windows 8 tablets met Intel’s nieuwe Bay Trail-processor op de markt brengt. Dat is echter niet het enige interessante, ook het formaat is opvallend. Zo komt er een 8.1-inch, een 9.7-inch en een 10.1-inch model.

Olivetti Olipad W808

De Olivetti OliPad W808 is het kleinste model met een formaat van 8.1-inch. Acer heeft met de Iconia W3 reeds een tablet met eenzelfde formaat in Nederland gelanceerd. Het display is voorzien van een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en het geheel wordt aangestuurd door een Intel Bay Trail T-processor met een nog onbekende kloksnelheid. Verder is de tablet voorzien van 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, Wifi, 3G, Bluetooth 4.0, standaard GPS, een 2.0 megapixel camera aan de achterzijde en een 0.3 megapixel camera aan de voorzijde. De tablet is 12mm dun en heeft een gewicht van 750 gram, wat opvallend veel is aangezien de Iconia W3 540 gram weegt.

Olivetti Olipad W808

De OliPad W809 is een 9.7-inch Windows 8 tablet met een 4:3 beeldverhouding, iets dat we nog niet eerder terugzagen bij Windows 8 tablets maar wel bij Apple’s iPad. Net als de iPad beschikt dit model over een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels. Verder is de tablet voorzien van een Intel Bay Trail M-processor, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, 3G, Wifi, Bluetooth 4.0, GPS, een microSD-kaartlezer, een 5.0 megapixel camera aan de achterzijde en een 2.0 megapixel camera aan de voorzijde. Dit model heeft een gewicht van 750 gram en een profiel van 10.9 millimeter.

Olivetti-Windows8-tablets

Olivetti Olipad W810

Het grootste model uit de serie is de OliPad W810. Deze tablet is uitgerust met een 10.1-inch display en een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Verder is de tablet voorzien van een Intel Bay Trail T-processor, 2GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, een 4G-module, wifi, Bluetooth 4.0m GPS, NFC, een 8.0 megapixel camera aan de achterzijde en een 2.0 megapixel camera aan de voorzijde. Deze tablet heeft een profiel van 11.4 millimeter maar het gewicht is onbekend.

Opvallend is dat het bedrijf aangeeft dat Office 2013 niet vooraf geïnstalleerd zal zijn. Microsoft gaf vorige maand namelijk aan dat alle Windows 8 tablets met een formaat van 10.1-inch of kleiner een gratis versie van Office zouden krijgen. Deze tablets van Olivetti zijn met name gericht op de zakelijke gebruiker en moeten voor het einde van dit jaar nog op de markt verschijnen. Over de prijzen is nog niks bekend.

Via: Notebookitalia

 • Delen:

Reacties

 1. jantab
  04 juli, 2013 om 22:53

  Ik dacht dat Haswell de nieuwe processor was van Intel of Bay-trail de nieuwe naam daarvoor?

 2. jantab
  05 juli, 2013 om 20:37

  Mijn dank!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.