Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Patent Samsung toont Padfone-achtig apparaat

Geschreven door
Geplaatst op12 juli 2013, 10:22 CategorieNieuws

ASUS is alweer toe aan de derde generatie Padfone met de onlangs gelanceerde Padfone Infinity. Het concept is al tijden hetzelfde; een smartphone die achterin een tablet geschoven kan worden zodat je op groot scherm kunt werken. Echter is niet alleen ASUS met een dergelijk concept bezig. Samsung heeft namelijk een patent toegewezen gekregen dat erg veel aan de Padfone doet denken.

Uit de tekeningen die bij het patent horen kunnen we niet anders dan concluderen dat het ook in dit geval gaat om een smartphone die achterin een tablet geschoven kan worden. De manier waarop het werkt en hoe het eruit ziet komt sterk overeen met het concept van ASUS. Wat echter opvalt is dat Samsung de camera, de volumeknoppen en het SIM-kaart slot weggelaten heeft op de smartphone. Of het dus om een volwaardige smartphone gaat is nog de vraag. Wel beschikt de smartphone over een USB-poort en een koptelefoonaansluiting.

Net zoals bij alle andere patenten die we voorbij zien komen is het maar de vraag of we dit idee daadwerkelijk ooit op de markt zien verschijnen. Er worden elk jaar duizenden patenten door bedrijven aangevraagd en daarbij heeft Samsung dit patent al ruim een jaar geleden aangevraagd.

Bron: Patentbolt

  • Delen:

Reacties

  1. daan
    13 juli, 2013 om 9:55

    Ojee…krijgen we nu ook een samsung- asus storie?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.