Prijs Microsoft Surface RT in Nederland verlaagd naar 336 euro

15 juli 2013 1 Minuut 6 Reacties
Surface-tablet-pers

In Nederland kan de Microsoft Surface RT inmiddels besteld worden voor een prijs vanaf 336 euro. Dit is 150 euro minder dan de oorspronkelijke adviesprijs.

Afgelopen week verschenen berichten dat Microsoft in de Verenigde Staten vanaf vandaag een prijsverlaging voor de Surface RT door zou voeren. Deze prijsverlaging is inmiddels bevestigd door diverse Amerikaanse winkels maar vandaag blijkt dat de tablet ook in Nederland een stuk goedkoper aangeboden wordt.

Het is niet officieel door Microsoft Nederland bekendgemaakt maar sinds vanmorgen bieden veel winkels de Microsoft Surface RT in Nederland voor 150 euro minder dan de oorspronkelijke adviesprijs aan. Het gaat om onder meer Dixons, Paradigit, MediaMarkt en Mycom (zie onderstaande prijsvergelijking). Deze winkels bieden de Surface RT met 32GB aan opslaggeheugen momenteel aan voor 336 euro inclusief BTW. Ook de prijs van de 64GB variant is met 150 euro verlaagd waardoor de tablet nu gekocht kan worden voor 436 euro. MediaMarkt en Saturn houden het zelfs op 329 en 429 euro.

De prijzen van de tablets in combinatie met Touch of Type Cover, en de prijzen van de losse accessoires lijken voorlopig onveranderd. De nieuwe prijzen zijn inmiddels ook doorgevoerd op de website van Microsoft. Hier kun je de tablet voor 100 euro meer voorzien van een Touch Cover en voor 129,99 euro meer van een Type Cover.

Met de nieuwe prijs is de Surface RT meteen één van de goedkoopste tablets met Microsoft’s nieuwe besturingssysteem. Alleen de Dell XPS 10, ook uitgerust met Windows RT, kan voor minder gekocht worden. Of de prijsverlaging wijst op de komst van nieuwe modellen blijft gissen. Vorige week bevestigde Microsoft wel te werken aan een nieuwe versie van zowel de Surface RT als de Surface Pro. De verwachting is dat het bedrijf dit jaar ook een kleinere Surface tablet op de markt brengt.

Lees ook onze review van de Microsoft Surface RT.

Reacties (6)