Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review Arkon TAB3-RSHM Deluxe: universele tablet hoofdsteunhouder

Geschreven door
Geplaatst op21 juli 2013, 12:03 CategorieAccessoire reviews

Tablets zijn ideale apparaten voor het consumeren van content en niet alleen wanneer je thuis bent. Tablets kunnen overal mee naartoe genomen worden en zijn uitermate geschikt om tijdens een lange reis met de auto de kinderen (of volwassenen) bezig te houden. Speciaal voor dit doel heeft Arkon een universele tablet hoofdsteunhouder ontwikkeld. Deze accessoire wordt bevestigd aan de hoofdsteun van de stoel van de bestuurder en biedt de personen op de achterbank een display voor bijvoorbeeld het kijken van een film. Volgens de fabrikant is deze universele tablet hoofdsteunhouder geschikt voor nagenoeg elke 7- tot 12-inch tablet en kan deze in nagenoeg elke auto met normale hoofdsteunen geïnstalleerd worden. De Arkon TAB3-RSHM Deluxe heeft een prijs van nog geen 30 euro en in deze review kijk ik of je voor dit geld ook wat interessants en bruikbaars krijgt.

Arkon TAB3-RSHM – Onderdelen en in elkaar zetten

De Arkon TAB3-RSHM komt in een simpele plastic verpakking waarin je alle onderdelen voor installatie en gebruik terugvindt. Echter moet de accessoire nog wel even in elkaar gezet worden. Dit gaat vrij simpel want het houder-gedeelte, de stang voor verbinding met de hoofdsteun en de klemmen zijn de enige losse elementen. Het is dan ook een koud kunstje om de houder in het daarvoor bestemde deel van de stang te schuiven waardoor je alleen de houder nog moet voorzien van de klemmen. Er worden in totaal acht klemmen meegeleverd, vier kleine en vier grote. Voor kleinere tablets kun je de vier kleine klemmen gebruiken, voor grotere modellen de vier grote klemmen. Ook kun je twee grote en twee kleine klemmen gebruiken, afhankelijk van de grootte van je tablet.

Arkon-houder-review-2

Alle onderdelen zijn gemaakt van plastic maar het geheel voelt solide genoeg aan om je zorgen te maken over mankementen tijdens het rijden. Alle onderdelen sluiten goed op elkaar aan en de onderdelen die de accessoire mogelijkheden voor installatie en optimalisatie geven zijn stevig vast te draaien. De houder beschikt over een veermechanisme waardoor je de onderste klemmen naar je toe kunt trekken om de tablet in de houder te schuiven. Vervolgens laat je de klemmen weer los en grijpen ze de tablet stevig vast. Een minpuntje is dat kleine (7-inch) tablets en de iPad mini niet in de houder geplaatst kunnen worden zoals in bovenstaande afbeelding. Hiervoor moeten de klemmen vanaf de zijkant vastgrijpen. Hoewel de tablet dan alsnog stevig vast zit geeft dit in eerste instantie een ietwat minder veilig gevoel omdat de klemmen ook van boven naar onder uit de houder kunnen schuiven en er onder de tablet dus geen steun is. Daarbij levert het nog een ander nadeel op, waarover hieronder meer.

Arkon TAB3-RSHM – Installatie

Als je de houder eenmaal in elkaar gezet hebt dan kun je richting de auto om het geheel te installeren. Gelukkig is ook de installatie een fluitje van een cent. Het enige wat je hoeft te doen is de hoofdsteun van de auto omhoog schuiven zodat je de accessoire aan de ijzeren delen kunt bevestigen. Daarna kun je de hoofdsteun weer naar beneden schuiven zodat je niet teveel inlevert aan comfort voor de bestuurder. De afstand tussen de bevestigingspunten op de stang is aan te passen zodat nagenoeg elke hoofdsteun geschikt is. Vervolgens kun je de bevestiging vastdraaien zodat je er zeker van het bent het geheel stevig gekoppeld zit.

tablet-hoofdsteunhouder-Arkon-review-2

Meer hoef je niet te doen dus je kunt gelijk een tablet in de houder plaatsen. Hiervoor moet je, zoals hierboven al aangegeven, de onderste klemmen iets naar beneden trekken om zo de tablet in de houder te kunnen schuiven en ervoor te zorgen dat het apparaat ook echt vast zit. De houder zelf is 360 graden te draaien middels twee draaimechanismen achter de houder.

Arkon TAB3-RSHM – Gebruik

Het gebruik van de Arkon TAB3-RSHM Deluxe tablet hoofdsteunhouder voor in de auto spreekt voor zich en daar is weinig op aan te merken. Over het algemeen genomen is deze hoofdsteunhouder een prima accessoire om kinderen (of volwassenen) achterin de auto te voorzien van wat entertainment. De houder kan stevig gemonteerd worden zodat de tablet niet teveel schommelt en ook de klemmen bieden een stevige houvast zodat je jezelf geen zorgen hoeft te maken wanneer je over een wat slechter wegdek rijdt, zelfs bij kleinere tablets waarbij de klemmen vanaf de zijkant vastgrijpen. Daarbij is het ook nog redelijk comfortabel om het touchscreen te bedienen, afhankelijk van het rijgedrag van de bestuurder natuurlijk. Een spelletje spelen wordt echter lastig tijdens het rijden.

tablet-hoofdsteunhouder-Arkon-review-3

Daarbij is het eenvoudig om de tablet verder naar het midden te plaatsen, centraal tussen de stoelen, of zelfs richting de stoel van de passagier. Hiervoor schuif je de stang iets uit door het clipje los te trekken. Dit is met name handig wanneer er meerdere personen achterin zitten die iets willen zien. Ook kan de tablet hierdoor eenvoudig naar links en rechts gedraaid worden.

tablet-hoofdsteunhouder-Arkon-review-4

Helaas kan het in sommige kleine auto’s zo zijn dat de tablet nogal ver in de achterbank geplaatst wordt zodat je vanuit de normale zitposities links en rechts lastig naar een film kunt kijken. Hiervoor moeten de personen naar het midden leunen wat ietwat ongemakkelijk kan zijn. Maar, zoals gezegd, is dit afhankelijk van de auto en de positie van de stoelen hierin.

Arkon TAB3-RSHM – Conclusie

De Arkon TAB3-RSHM Deluxe tablet hoofdsteunhouder is een goedkope maar goede accessoire voor in de auto wanneer je de personen achterin onderweg van wat entertainment wilt voorzien. De houder kan stevig gemonteerd worden, zorgt ervoor dat de tablet ook stevig op zijn plaats blijft en biedt diverse mogelijkheden om de houder (en dus tablet) te draaien voor een optimale kijkhoek. Wat mij betreft een absolute aanrader waar weinig mis mee is.

De Arkon TAB3-RSHM Deluxe is onder meer te koop bij Mobilefun.nl voor een prijs van 29,49 euro. Zij hebben ons ook dit reviewexemplaar ter beschikking gesteld.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Reacties

  1. Bram
    13 juni, 2014 om 15:50

    “Helaas beschikt de stang niet over een uitschuifmechanisme zodat je iets meer afstand tussen tablet en stoel kunt creëren om vervolgens de tablet naar links te kunnen draaien.”

    Euh jawel…
    Das nu net een van de features.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.