Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: ASUS Taichi 31 (Windows 8 laptop met twee displays)

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2013, 14:03 CategorieReviews

Windows 8 apparaten komen in veel verschillende vormen en maten, van losse tablets tot allerlei hybride systemen. Een van de meest aparte en meer tot de verbeelding sprekende apparaten is de ASUS Taichi 31, een Ultrabook zoals je een Ultrabook verwacht met als toevoeging van een tweede display. Het tweede scherm is zelfs een touchscreen zodat het apparaat als tablet gebruikt kan worden.

ASUS Taichi 31 – Specificaties

Een Ultrabook is een beschrijving voor een machine met beperkte afmetingen maar met stevige specificaties. De ASUS Taichi 31 voldoet aan beide kenmerken. De Taichi is verkrijgbaar in verschillende configuraties maar in deze review gebruik ik de Taichi 31-CX018H. De specificaties in opgesomde vorm zien er alsvolgt uit:

 • Intel Core i7 processor met 2.4 GHz kloksnelheid (Met turbo tot 3.1 GHz)
 • 4GB werkgeheugen
 • Intel HD4000 graphics
 • 1 standaard 13.3-inch TN display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels
 • 1 touchscreen 13.3-inch IPS display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels
 • 720p webcam
 • 5 megapixel camera
 • Micro HDMI-poort
 • Mini VGA-poort
 • Twee USB 3.0-poorten
 • 256GB SSD
 • Bluetooth 4.0
 • Wifi a/b/g/n
 • SD kaart lezer
 • 53Wh accu
 • Optionele stylus

Een setje indrukwekkende specificaties dus en het touchscreen is ook nog eens voorzien van een digitizer zodat het voor de artiesten onder ons mogelijk is een stylus te gebruiken als input. Het prijskaartje van dit apparaat schommelt zo rond de 1600 euro, en de Taichi is daarmee dus duidelijk een van de higher-end machines op de markt.

ASUS Taichi 31 – Video

ASUS Taichi 31 – Design en hardware

De ASUS Taichi is een vrij dunne en strakke laptop. Qua afmetingen hebben we het over een 228mm x 339,2mm x 17,4mm (lxbxh) en de machine weegt 1,55 kilogram. Het product oogt en voelt chique aan en dat komt vooral door de luxe materiaalkeuze. Je vind namelijk maar weinig plastic in dit apparaat, de body bestaat voornamelijk uit een donkergrijs gekleurd aluminium. Net als bij bijvoorbeeld een MacBook is dit stuk aluminium uit één blok gehaald zodat je kan spreken over een zeer stevige constructie.

ASUS-Taichi-review-aansluitingen

Het scherm aan de binnenkant van de laptop wordt omringt door een plastic rand en samen met de toetsen op het keyboard is dat dan ook het enige plastic element. Waar je aan de achterkant natuurlijk normaal gesproken ook aluminium verwacht vind je nu een (gorilla) glasplaat waarachter een Full HD 13.3-inch IPS touchsreen met digitizer is verwerkt. En hoewel deze constructie het scherm (de schermen?) iets dikker maakt dan een normale ‘klep’ op een laptop kan je niet zeggen dat het enorm dik is. Het is best indrukwekkend hoe ze twee schermen in zo’n dunne behuizing hebben weten te verwerken. Toch zijn er helaas wel een paar redelijk scherpe randjes op de behuizing te vinden, iets dat je tijdens normaal gebruik (als notebook) niet echt merkt maar wat bij gebruik als tablet wel het comfort iets vermindert.

Twee displays

Het enige dat de schermen met elkaar gemeen hebben is de resolutie, beiden hebben de volledige HD resolutie van 1920 x 1080 pixels. Het scherm aan de binnenkant is een standaard scherm zoals je die op eigenlijk alle laptops vindt, met als uitzondering dat het dus wel een mooi hoge resolutie heeft. Het matte scherm accepteert geen aanrakingen en dat is voor Windows 8 gebruikers die daar al aan gewend zijn toch wel een beetje jammer. Kijkhoeken zijn op het TN paneel ook wat minder goed in vergelijking met het IPS paneel aan de achterkant. Voor kleurweergave en contrast hebben beiden schermen hun eigen voor- en nadelen, en is het een beetje afhankelijk van de gebruikers eigen voorkeuren.

ASUS-Taichi-review-display-binnenkant

Het IPS paneel aan de achterzijde is dus wel een touchscreen en daarmee dus ook het ‘tablet’ gedeelte van de machine. Kleurweergave en contrast zijn prima en natuurlijk zijn de kijkhoeken – mede omdat het een IPS paneel betreft – ook goed voor elkaar. Het scherm accepteert 10 aanrakingen tegelijkertijd en volgt daarmee de industriestandaard. Zoals gezegd zit in dit scherm ook een digitizer verwerkt zodat het mogelijk is via een stylus op het scherm te werken. Met 256 drukpunten is dit vooral voor de designers en artiesten onder ons een zeer interessante eigenschap van dit apparaat, al is het niet zo goed als een Wacom digitizer met 1024 drukpunten.

Verderop in deze review zul je meer lezen van het gebruik van de verschillende schermen.

Omdat de ‘klep’ van deze laptop dus twee schermen bevat is het net wat dikker en zwaarder dan een normale klep op een laptop. Helaas lijkt er wel gekozen te zijn voor een vrij standaard scharnier die eigenlijk net wat te slap is om dit relatief zware systeem op zijn plek te houden. Tijdens typen op schoot is het geen probleem, maar het is vooral voor de tekenaars onder ons lastig dat je het scherm niet echt lekker in een hoek kan zetten (als een soort ezel) om daarna met de pen aan de gang te gaan. Het wiebelt daarvoor allemaal net wat te veel.

Toetsenbord en muis

Op een laptop met een 13.3-inch formaat scherm is er altijd lekker veel ruimte voor een fijn toetsenbord en trackpad (muisvlak), zo ook op de Taichi 31. Het toetsenbord is van een volledig formaat en heeft allemaal los van elkaar liggende toetsen (eiland-stijl). En omdat er dus veel ruimte is heeft ASUS ervoor kunnen kiezen om zowel een rij numerieke als functietoetsen te verwerken in het toetsenbord. Het fijnste van high-end machines is echter vaak dat het toetsenbord ook achtergrondverlichting heeft, zodat typen in schemer of in het donker ook wat fijner is. En zoals je van een chique apparaat als deze verwachten mag vind je dus ook achtergrondverlichting op (of eigenlijk) onder de toetsen.

ASUS-Taichi-review-toetsenbord

Het trackpad is van een fors formaat en werkt prima. Het oppervlak is van glas en dat maakt het natuurlijk lekker ‘glijden’ en swipen. Er is ondersteuning voor multitouch-gebaren en Windows 8 specifieke swipes. Zeker omdat het scherm aan de binnenkant geen touchscreen heeft is dit iets waar je blij mee moet zijn, en na wat oefenen kan je Windows 8 een stuk efficiënter aansturen.

Aansluitingen en connectiviteit

De ASUS Taichi 31 heeft een mooi aanbod aan poorten en aansluitingen. Met twee USB 3.0-poorten, twee verschillende manieren om (twee verschillende) schermen aan te sluiten (microHDMI en mini VGA), een SD geheugenkaartlezer en een koptelefoonaansluiting heb je in principe alles wat je nodig hebt. Zeker in combinatie met een USB-hub kan deze machine vrij gemakkelijk ingezet worden als ‘desktop’ computer.

ASUS-Taichi-review-aansluitingen-2

Ook qua draadloze connectiviteit zit het wat mij betreft wel goed, al zullen sommige het misschien jammer vinden dat de Wifi-ondersteuning maar tot versie N loopt en niet tot het hypermoderne AC. Bluetooth 4.0 is echter wel lekker van deze tijd en moet mogelijkheden bieden voor verbindingen met laag energieverbruik.

Webcams en speakers

De 720p webcam is redelijk en natuurlijk prima bruikbaar voor een videochat her en der, maar verder moet je er niet teveel van verwachten. Zoals altijd is het vooral de verlichting die de beperkende factor is van het resultaat. De 5 megapixel camera aan de achterzijde presteert iets beter maar ook hiervan hoef je vrij weinig te verwachten. Voor een videogesprek is het echter meer dan voldoende.

De twee speakertjes (stereo dus) in de Taichi geven een prima respectabel geluid weer voor een notebook. Het blijven speakers in een laptop dus echte lage bass en ultra scherpe hoge tonen zul je niet krijgen. Vooral het volume is voor een laptop erg goed te noemen. Al met al meer dan prima, al is het niet precies het geluid dat je verwacht wanneer je leest dat deze speakers van Bang & Olufsen zijn.

Accuduur

Het is vrij lastig iets zinnigs te zeggen over de accuduur van deze machine. Omdat er twee schermen zijn die gebruikt kunnen worden in verschillende configuraties en we het over een serieuze processor hebben hangt het er allemaal maar net vanaf waarvoor je de laptop gebruikt. Een echte road-warrior is het echter niet. Afhankelijk van de manier waarop je het apparaat inzet kun je tussen de minimaal 2.5 uur en maximaal 6 uur gebruik persen uit het systeem. Niets indrukwekkend dus maar in vergelijking met andere Ultrabook alternatieven ook zeker niet opvallend slecht.

ASUS Taichi 31 – Software

Met een Intel i7-processor onder de motorkap is het natuurlijk duidelijk dat de ASUS Taichi 31 op de volledige Windows 8 versie draait, Windows 8 Pro zelfs. Ondertussen is bij iedereen bekend dat dit de versie van Windows is waar je zowel de nieuwe fullscreen apps in de moderne omgeving kan draaien als de traditionelere software (.exe) die nog in de desktopomgeving draait.

ASUS-Taichi-review-software-home

Het aanbod aan traditionele software kan je misschien nog wel het beste als onmeetbaar beschrijven maar het aanbod van apps die voor de moderne omgeving is nog ietwat beperkt. Deze alleen uit de Windows Store te downloaden applicaties zijn echter wel redelijk in opkomst en steeds vaker vind ik wat ik nodig heb, ook in Windows Store. Voor de meest nieuwe en hippe apps moet je het echter nog vooral van iOS en Android hebben.

Taichi schermsoftware

Omdat de Taichi twee verschillende schermen heeft moest ASUS natuurlijk met een passende oplossing komen om het gebruik van deze mogelijkheid goed te benutten. De Taichi Home app/tool is precies dat. Het is mogelijk om de Taichi in vier verschillende modi te gebruiken:

 • Notebook modus: Precies zoals je verwacht, alleen het normale scherm aan de binnenkant werkt.
 • Tablet modus: Alleen het touchscreen aan de achterkant werkt
 • Mirror modus: Alles wat aan de binnenkant gebeurt wordt ook weergegeven op de achterkant
 • Dual screen mode: De achterkant gebruiken als een tweede scherm, bijvoorbeeld om alleen een enkele app weer te geven (zoals powerpoint).

ASUS-Taichi-review-software

In dit softwarepakket is natuurlijk ook nog wat andere informatie te zien, zoals een energie-instelling en wat informatie over het gebruik. Ook de ASUS Cloud en audio-instellingen zijn hier te vinden. Ook is er nog een andere manier om gebruik te maken van het tweede scherm; de Screen Share app. In deze app krijg je een soort venster te zien waar je de bestanden kan droppen die je wilt weergeven aan de achterkant van de machine. De software werkt precies zoals je het mag verwachten en via een speciale knop het toetsenbord kan er snel en eenvoudig tussen de vier beschikbare modi geschakeld worden. Ook is er een schuifje aan de zijkant van de Taichi om de 3 modi waarbij het touchscreen gebruikt wordt te locken of unlocken.

Omdat ik een testmodel van ASUS heb kan ik niet met zekerheid zeggen welke apps en software nu precies vooraf geïnstalleerd is op het moment dat je de Taichi uitpakt. In de moderne omgeving vind je onder andere een paar games, SuperNote, Fresh Paint en wat apps die je helpen het meeste uit je Taichi en de hardware te halen. In de desktopomgeving vond ik alvast Google’s Chrome browser (cool!), Waves MAXXAudio en McAfee antivirus (not cool!).

ASUS Taichi 31 – In gebruik

De ASUS Taichi is een soort vlaggenschipmodel van ASUS en ze weten zelf ook wel dat het niet voor iedereen een ideale machine is. Zelf brengt ASUS Benelux het een beetje als een laptop waarmee ze kunnen laten zien waar ze toe in staat zijn. In dat opzichte zijn ze geslaagd, het ietwat vreemde idee is gewoon goed ten uitvoering gebracht.

ASUS-Taichi-review-tablet-sleeve

Maar ook een apparaat met een dergelijk insteek kan prima passen bij een (kleine) doelgroep. Voor de Taichi kan ik me ook een paar beroepsgroepen voorstellen die erg gecharmeerd zijn van de mogelijkheden. Vooral mensen die hele dagen tegenover klanten zitten kunnen uit de mirror of screen share modus best heel wat halen, denk aan bankmedewerkers, assurantiën adviseurs en dergelijken. Ik heb in ieder geval regelmatig tegenover iemand gezeten die voor mijn een formulier of vergelijking aan het invullen was waar ik best van had willen zien wat er gebeurde. Ook voor mensen die in een (klein) team regelmatig presentaties verzorgen zie ik mogelijkheden voor deze machine. Ook designers en tekenaars zullen met de digitizer/stylus en het 13.3-inch scherm combinatie fijne mogelijkheden vinden in de Taichi. De stylus (los aan te schaffen) werkt prima op het scherm en de beperking zit hem vooral in het talent en software van de gebruiker.

ASUS-Taichi-review-stylus

Toch zullen ook deze mensen waarschijnlijk het touchscreen aan de binnenkant missen. Windows 8 is gewoon een stuk makkelijker te besturen via touch. Zeker het splitsen van schermen of het switchen van apps is makkelijker middels touch. Persoonlijk vind ik een glossy IPS paneel ook mooier en chiquer ogen dan een TN paneel. Toch heeft een mat TN paneel ook zijn voordelen. Er is minder weerspiegeling en het kan veel beter buiten gebruikt worden. Ook onder de mensen die veel tekstverwerking doen zijn er uitgesproken fans van matte schermen.

Prestaties

De snelle i7-processor in combinatie met 4GB DDR3 werkgeheugen verzekert de gebruiker van indrukwekkende prestaties. Ik gebruik doorgaans geen benchmarks in reviews maar voor mijn gevoel is dit de meest krachtige en snelste machine die ik tot nu toe gebruikt heb op Windows 8 gebied. En hoewel de vergelijking met Apple lastig is voel ik niet dat deze machine op dit gebied onderdoet voor mijn eigen Macbook Pro. Natuurlijk openen en werken de apps in de moderne omgeving als een speer maar juist de meer traditionelere software die nog in de desktopomgeving draait is waar de kracht van deze laptop duidelijk wordt, en belangrijk is.

Voor eigenlijk alle toepassingen moet deze machine je mogelijkheden bieden, toch moet je niet vergeten dat we hier over een Ultrabook praten die het zonder dedicated grafische kaart moet stellen en ‘maar’ 4GB werkgeheugen heeft. Dit beperkt de machine in zoverre als gaming pc en in uitzonderlijke gevallen zullen foto- en video-editors ook net iets meer willen. Persoonlijk denk dat ik voor beiden toepassingen de machine echt heel aardig meekomt en zonder meer inzetbaar is. Ik maak en bewerk de filmpjes van Tablets Magazine overigens zelf ook op dezelfde Intel HD 4000 en doe dat zonder noemenswaardige problemen.

ASUS-Taichi-review-2

Kortom, de prestaties van de machine zijn niets anders indrukwekkend te noemen. Ik heb er in ieder geval niets tegenaan gegooid dat niet goed en snel draaide. Als tablet is het natuurlijk gewoon eigenlijk een te grote machine, maar het is duidelijk dat deze modus gewoon als extraatje gezien moet worden en dat het tweede scherm nog een paar andere belangrijke toepassingen heeft. Het toetsenbord is fijn en het trackpad werkt goed, wat het gebrek aan een touchscreen aan de binnenkant op z’n minst een beetje compenseert. Het vervoeren van een laptop met een scherm aan de achterkant is natuurlijk wel iets lastiger, maar ASUS levert een keurige sleeve mee die de kans op beschadigingen netjes wegneemt.

ASUS Taichi 31 – Conclusie

Een laptop met twee schermen op de markt brengen is dapper. Van de vier beschikbare modi waarin de twee schermen kunnen werken is er één echte tabletmodus, en hoewel de machine als tablet eigenlijk te groot en zwaar is, werkt het allemaal nog best wel prima. Belangrijker is de combinatie van al die andere zaken die mogelijk zijn met twee schermen en de krachtige specificaties van deze machine. Windows 8 draait prima de luxe en met de komende Windows 8.1 update zal ook dit nieuwe OS weer een stapje richting een wat volwassener OS zetten. Er zijn natuurlijk ook nog wat verbeterpunten voor de Taichi. Ik zie in een volgende generatie graag een dubbel touchscreen, 8GB RAM en iets meer grafische kracht. Een Haswell-processor zal ongetwijfeld in de volgende generatie zitten en daarmee kan ik alvast twee dingen van mijn wensenlijstje strepen. Het concept achter dit apparaat zal vast niet iedereen aanspreken, maar als je in de markt bent voor een dergelijke machine is de ASUS Taichi ook nu al een prima optie.

Minpunten

 • ‘Maar’ één touchscreen
 • Accuduur niet indrukwekkend
 • Relatief duur

Pluspunten

 • Twee schermen met handige toepassingen
 • Krachtige prestaties
 • Luxe materialen en goede bouwkwaliteit
Tablets Magazine
Beoordeling
8.010Sam Rijverproduct
 • Delen:
ASUS Taichi 31
Windows 8

Reacties

 1. Ireendje
  15 juli, 2013 om 14:15

  Dit is de laptop waar ik voor spaar. Bedankt voor de review.

 2. G Visser
  14 augustus, 2013 om 12:00

  De Taichi ultrabooks (alle modellen) hebben volgens http://www.notebookcheck.de (mijn sehr gründliche rots in de branding :-) een ips full hd panel aan beide kanten. Dus ook aan de binnenkant!

  Misschien wilt u dit eens checken want het zou een ernstige benadeling zijn van de taichi als u ongelijk zou hebben….

  Met vr. gr.

  GV

  • Sam
   14 augustus, 2013 om 12:04

   Ik heb daar toen contact over gehad met Asus Benelux PR en die zeggen ook TN paneel, aan de binnenkant. Het kan ook best zijn dat het alsnog twee IPS panelen zijn maar dan is die aan de binnenkant iets minder goed, en niet te onderscheiden van een goed TN paneel. Resolutie is wel full HD aan binnen- en buitenkant.

   • G Visser
    15 augustus, 2013 om 20:01

    Beste Sam, ook andere sites (hardwareinfo oa) noemen twee IPS panels….

   • Sam
    15 augustus, 2013 om 20:33

    Ik heb het nagevraagd en kan je niet anders doorgeven van wat ik met eigen ogen gezien heb, en daarna bevestigd heb gekregen van Asus Benelux. En of dat nu een IPS paneel of niet in aan de binnenkant, het lijkt niet op wat ik van een IPS paneel zoals ik die tot nu toe op tientallen apparaten gezien heb verwacht. Dus IPS paneel of niet aan de binnenkant, het zou zo niet omschreven moeten worden. Het is geen slecht scherm verder en prima bruikbaar als laptopscherm.

   • J
    19 juni, 2014 om 22:35

    1 IPS-paneel helaas ;-(

 3. Nico
  15 augustus, 2013 om 17:19

  de specificaties zijn leuk maar als het fout gaat….

  De Asus garantie behoort volgens mij tot de slehtste van alle computer merken, de helpdesk is helemaal niks , volgens mij is hun opdracht : probeer iedereen zsm af te poeieren met een onzin verhaal of schuif de schuld opiets anders ,zolang er maar GEEN SERVICE VERLEEND hoeft te worden

  • Joost Dekkers
   15 augustus, 2013 om 19:08

   Elk product van elke merk kan stuk gaan. Als je maar zorgt dat je het bonnetje goed bewaart heb je bij de winkel waar je koopt gewoon 2 jaar garantie. Mocht het gebeuren dat het product stuk gaat dan zijn niet alle spook verhalen op internet over slechte service altijd waar. Er zijn heel veel gevallen die goed gaan. Maar die zul je niet terug vinden op het web :D

   Een persoonlijke slechte ervaring met een helpdesk is nog altijd die ene medewerker van de helpdesk. En niet het hele merk dat je slecht behandelt. Vaak lukt het bij een tweede of derde keer proberen alsnog. desnoods bij een ander filiaal. Als je maar kalm en redelijk blijft.

  • G Visser
   15 augustus, 2013 om 20:00

   Daarover kan ik meepraten… De houder voor het netstroomstekertje van mijn UX31A Zenbook was in het ongerede geraakt. Ik stuurde hem via mediamarkt op naar ASUS. Men informeerde mij dat het moederbord moest worden vervangen en ook het beeldscherm. Kosten 1145,- en buiten de garantie omdat ik de schade zou hebben veroorzaakt.

   Gelukkig had ik de ACTUA verzekering gekocht. Die betaalden mij de nieuwwaarde uit en ik gaf hen de defecte laptop. Ook op andere momenten zeer slechte ervaringen met de stuurse mensen van ASUS in Drenthe gehad. Enkele schroefjes waren kennelijk niet goed vastgezet in de fabriek en binnen een week na aanschaf viel mij op dat er twee verdwenen waren. Maar opsturen? No way. Ik moest de hele laptop inleveren en dan maar weer 2 weken wachten tot men die schroefjes er weer had ingezet…

   Na jarenlang Dell met full premium service (kost iets dat wel) waarbij men de volgende dag aan huis repareert was dit een heel koude douche…

 4. Joost Dekkers
  15 augustus, 2013 om 19:04

  Vreemde keuze dat er alleen aan de buitenkant een touch screen aanwezig is. Verder een gaaf apparaat. Goede review.

  • Sam
   15 augustus, 2013 om 19:06

   Ja redelijk apart inderdaad. Ik heb goede hoop dat de volgende generatie wel 2 touchscreens heeft. En thanks.

   • Joost Dekkers
    15 augustus, 2013 om 19:09

    Zou het een economische keuze geweest zijn? Ik kan mij voorstellen dat twee touch screens met allebei IPS technologie een dure grap gaat worden voor de klant.

   • Sam
    15 augustus, 2013 om 19:11

    Naja aangezien dit voor Asus een vlaggenschip en show-off model is denk ik niet dat ze daar de grootste problemen mee hadden. Ik denk dat eerder dat een dubbel touchscreen te dik was geworden als laptop klep, en misschien ook de impact op accuduur.

 5. Paul
  11 september, 2013 om 11:05

  Deze laptop nu 2 maanden in bezit. Na 2 maanden plotseling accu defect, opladen was niet meer mogelijk, accu werd niet meer herkend. Ik kon alleen nog op netstroom werken. Ook bleek de lijmlaag los te raken (!) waarmee het binnenste beeldscherm vast blijkt te zitten. Nog nooit meegemaakt met laptops van andere merken. En dat na 2 maanden…

  Eerst terug naar de dealer (Alternate), die kon en mocht er niets aan doen van ASUS. Moest dus naar de serviceafdeling van ASUS, in praktijk blijkt dit Compuserve te zijn, ASUS heeft de servicewerkzaamheden uitbesteed. ASUS zelf gebeld, men verstrekt geen vervangende laptops “daar kunnen we niet aan beginnen”. Asus wilde dus geen vervangende laptop geven of omruilen voor een nieuwe.

  Na 4 weken wachten(!) eindelijk retour. Krankzinnig lang voor het vervangen van een accu zou je zeggen.

  De verhouding prijs / kwaliteit vind ik uitermate scheef. Zou die in China worden gemaakt? De service kun je nauwelijks service noemen.

  Als ik dit eerder had geweten had ik voor een ander merk gekozen.

 6. Richard van Leeuwen
  06 oktober, 2015 om 20:42

  Heb de ASUS Taichi 21 in februari 2015 gekocht. De grootste miskoop ooit. Je loopt tegen van alles aan, o.a.:
  – na in slaapmodus te zijn geweest en weer opstarten werkt de mousepad niet meer, pas na een restart doet hij het weer
  – in laptopmodus blijkt soms ineens het adaptieve gedeelte van het touchscreen (aan de achterkant dus!) gewoon te werken en kan je daarmee de muis bewegen (tot heden geen oplossing voor gevonden)
  – batterijduur is bedroevend kort, de geadverteerde tijd wordt bij lange na niet gehaald, je mag blij zijn dat je 3 uur met het apparaat kan werken maar dan moet je geen gekke dingen doen
  – je krijgt een “VIP kaartje” met speciaal telefoonnummer omdat je toch wel een bijzondere klant voor ASUS zou zijn als je de Taichi, volgens hen een topmodel, hebt gekocht -> het blijkt het normale telefoonnummer van ASUS en ondersteuning voor dit model is er vrijwel niet
  – de speciale cover die je erbij zou kunnen kopen was al 2 maanden na introductie niet meer te koop
  – in de scharniertjes van het scherm zit na vrijwel geen gebruik al na 8 maanden speling
  – slechte bluetooth verbinding met o.a. mijn Bose speaker die ernaast staat telkens onderbrekingen
  – als je vanuit laptop modus het scherm aan de achterzijde uitsluitend zou willen bekijken, bijv. voor het afspelen van een film moet je allerlei handelingen verrichten, als je per ongeluk het scherm dicht klapt en weer open dan staat hij vervolgens weer in laptop modus en moet je de handelingen weer opnieuw doen, één keer gedaan in het vliegtuig daarna kijk ik maar weer op mijn telefoon naar films
  – ik kan nog wel een uurtje doorgaan met dingen die mis zijn met dit apparaat, ik voel me bekocht en heb een apparaat voor ruim 850 euro gekocht zonder er vanaf het begin ook maar een moment gebruik van te hebben kunnen maken ook na drie herinstallaties werkt het niet naar behoren. De Taichi ligt momenteel ongebruikt in een mooie hoes niets te doen.

  ASUS moet het gewoon bij moederborden en grafische kaarten houden, maar blijkbaar zijn ze niet in staat een behoorlijk afgerond product als een tablet of notebook op de markt te brengen. Dit is voor mij ook de laatste keer geweest dat ik een dergelijk ASUS product heb aangeschaft.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.