Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Noreve lederen case voor de Apple iPad mini

Geschreven door
Geplaatst op12 juli 2013, 14:36 CategorieAccessoire reviews

Het is alweer even geleden dat we gekeken hebben naar een case voor de iPad mini maar afgelopen week hebben we een nieuwe case van het Franse Noreve toegestuurd gekregen. De Apple iPad mini leather case is te koop in verschillende kleuren met verschillende materialen en moet zowel gebruiksgemak als bescherming voor je tablet bieden.

De oplettende lezer zal deze case waarschijnlijk bekend voorkomen. We hebben namelijk een hele tijd geleden nagenoeg dezelfde case getest maar dan voor de Google Nexus 7. Bekijk vooral ook even de review van die case voor de video waarin we de functionaliteit en kwaliteit tonen.

Noreve leather case iPad mini – Verpakking

Noreve is zoals gezegd een bedrijf uit Frankrijk, Saint-Tropez om precies te zijn. Nou is dat al een mogelijke indicatie van kwaliteit maar je ziet direct al aan de verpakking dat je met niet zomaar een simpele accessoire te maken heb. Noreve voorziet elke case (of andere accessoire) van een chique verpakking met een rode doos waarop een zwart deksel met een afbeelding van een kerk te zien is. Hoewel de verpakking iets is wat je waarschijnlijk nooit meer aan zult raken geeft dit je wel meteen een gevoel van kwaliteit. Overigens zit er in de doos niet alleen de case die je besteld hebt. Noreve levert ook een stoffen opbergtasje mee waarin je de case, wellicht met tablet, kan vervoeren. Echter geldt ook hiervoor dat je dit waarschijnlijk niet snel zal gebruiken. Het geeft wel weer dat beetje extra gevoel van kwaliteit.

Noreve-case-ipad-mini-review-6

Noreve leather case iPad mini – Design

Hoewel de verpakking leuk is draait het natuurlijk allemaal om de case zelf. Zoals gezegd heb je de keuze uit zeer veel materialen en kleuren wanneer je de case via de website van de fabrikant besteld. De keuze van materiaal heeft ook invloed op de prijs. De case die wij toegestuurd hebben gekregen beschikt over een design dat valt onder de ‘Ambition Selection couture’ met een witte/ivoren afwerking. De voorzijde is voorzien van zachte kussentjes die in een ruitvorm gestikt zijn en het geheel is gemaakt van generfd kalfsleer dat bekendstaat om zijn duurzaamheid. Daarbij is het leer voorzien van een coating die de accessoire beschermt tegen krassen en verkleuring. Aan de voorzijde is rechtsonder een klein maar opvallend logo van Noreve te vinden en natuurlijk zijn er uitsneden voor de aansluitingen en knoppen van de iPad mini.

Noreve-case-ipad-mini-review-2

De lederen case voelt meteen kwalitatief hoogwaardig aan maar het design is iets waar je van moet houden. Persoonlijk zou ik eerder gaan voor een design zonder kussentjes dat iets minder kitscherig overkomt. De binnenzijde is wellicht niet het mooiste element van de case; je vindt hier namelijk het logo honderden keren herhaald wat het wat druk maakt. Volgens Noreve is de case met de hand gemaakt en dat zie je wel terug aan de afwerking. De stiksel zijn zeer netjes afgewerkt en het geheel ziet er verzorgd uit. Ook voelt de case stevig en degelijk aan waardoor je met een gerust hart je iPad mini erin kunt schuiven.

Noreve-case-ipad-mini-review-4

Noreve leather case iPad mini – Gebruik

Met het design en de kwaliteit van de case voor de iPad mini zit het dus wel goed, maar hoe bevalt het gebruik? Als eerste is het natuurlijk belangrijk hoe de iPad mini in de case geschoven moet worden. Dit gaat vrij simpel en snel door je tablet erin te schuiven en vast te klikken, en het geheel zit daarna meteen als gegoten. Ook hieraan zie je direct dat de case met zorg gemaakt is zodat er geen ruimte om de tablet zit of de uitsneden voor aansluitingen en knoppen niet precies uitgelijnd zijn. Ook de sluiting van de case werkt goed en houdt het ‘deksel’ op zijn plaats waardoor je onderweg geen risico loopt dat het display beschadigd raakt. Je moet zelfs wat moeite doen om de sluiting, welke zich om de rand van de tablet buigt, open te krijgen. Een handige extra functie is het feit dat het display automatisch aangaat wanneer de case opengeklapt wordt en uitgaat zodra je de case sluit.

Noreve-case-ipad-mini-review-5

De case is een relatief simpele variant die je tablet niet tegen alle invloeden van buitenaf zal beschermen maar voor het dagelijks gebruik is er meer dan voldoende bescherming. Zo ben je beschermd tegen krassen op de achterzijde en de zijkanten, en is het display beschermd wanneer je de tablet niet gebruikt of vervoert. Laat je de iPad mini echter vallen dan is er de kans dat de case niet voldoende bescherming biedt. Geen groot probleem en daarvoor zijn natuurlijk andere cases te vinden.

Het gebruik houdt hiermee echter niet op. De case biedt namelijk meerdere mogelijkheden om je iPad mini op een tafel of op je schoot te plaatsen. Je kunt de achterzijde van de case, welke tegen de achterkant van de tablet zit, omvouwen waardoor je de tablet in twee posities kunt zetten in landscape modus. Hiervoor zitten aan de binnenzijde van het deksel van de case twee groeven zodat de tablet stevig blijft staan. Het verschil tussen de twee posities is de hoek waarin de tablet staat. Echter moet hierbij gezegd worden dat je wanneer je de case in deze hoek wilt zetten je een deel van de achterzijde van de case los moet klappen. Dit gaat doordat de iPad mini zo stevig in de case zit en de rand van case een beetje om de rand van de tablet buigt erg lastig. Je moet behoorlijk wat kracht zetten om de onderzijde van de tablet los te krijgen uit de case en in één van de groeven te plaatsen. Als het eenmaal gelukt is staat het geheel echter wel zeer stevig en kun je comfortabel een filmpje kijken of zelfs teksten tikken. Bij de review van de case voor de Nexus 7 had ik wat lastig van lucht dat onder het leer kwam en daardoor ontstond er een bubbel-effect. Deze case lijkt daar gelukkig geen last van te hebben.

Noreve-case-ipad-mini-review-3

Noreve leather case iPad mini – Conclusie

Er zitten maar weinig minpunten aan de Noreve leather case voor de iPad mini. De case, inclusief verpakking, ziet er chique en degelijk uit waardoor je meteen een gevoel van kwaliteit krijgt. Daarbij is de case voorzien van kwalitatief hoogwaardige materialen, is de tablet stevig in de case te plaatsen en beschermt deze je tablet meer dan voldoende tijdens dagelijks gebruik. Daarbij wordt het display automatisch in- en uitgeschakeld bij het openen en sluiten van de case, en krijg je twee standposities om je tablet in te plaatsen. Het enige minpunt van deze posities is dat het los klappen van de tablet erg lastig is, iets dat mogelijk naar mate het geheel vaker gebruikt wordt eenvoudiger wordt. Het is immers leer dat nog moet settelen.

De prijs is echter ook niet mis. Afhankelijk van het gebruikte materiaal kost de accessoire tussen de 65 en 75 euro (verzendkosten inclusief). Er zijn veel goedkopere cases te krijgen die dezelfde bescherming en functionaliteit bieden, maar dit model van Noreve gaat zeker jaren meer door het gebruik van hoogwaardige materialen en het juiste vakmanschap. Als kwaliteit en design belangrijke factoren bij de aankoop van een accessoire zijn dan is de Noreve leather case voor de iPad mini zeker een goede keuze. Meer informatie over de leather case vind je op de website van Noreve.

Voor meer reviews van accessoires kun je terecht in ons accessoire review archief.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.