Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Samsung Galaxy Tab 3 (10.1)

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2013, 14:01 CategorieReviews

Samsung is marktleider op het gebied van Android, vooral als we kijken naar smartphones. Toch hebben ze hun naam ook goed weten te vestigen in de tabletwereld, met een groot aanbod tablets in allerlei formaten en met allerlei features. Een van de bekendere lijnen binnen het Samsung Android tablet-aanbod is de Galaxy Tab-lijn, en in deze review kijken we naar de nieuwste 10.1-inch tablet; de Galaxy Tab 3 (10.1).

Samsung Galaxy Tab 3 (10.1) – Specificaties

Samsung heeft zich een tijdje laten voorstaan op het feit dat ze meer innoveerden dan de concurrentie, toch lijkt de Koreaanse fabrikant op tabletgebied die tactiek te hebben laten varen want de specificaties van hun nieuwste generatie Galaxy Tab 10.1 zijn nu niet speciaal of modern te noemen:

 • 10.1-inch lcd scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels
 • 1.6 GHz dualcore Intel Atom-processor
 • PowerVR SXG544MP2 grafische kaart
 • 1GB aan werkgeheugen
 • 16/32GB aan opslaggeheugen
 • Infraroodzender (afstandsbediening)
 • 3.15MP camera aan de achterzijde
 • 1.3MP webcam aan de voorzijde
 • Wifi b/g/n
 • Bluetooth 4.0
 • GPS
 • MicroUSB-poort
 • MicroSD-kaartlezer

Qua aansluitingen en draadloze verbindingen mag je de Galaxy Tab 3 10.1 heel uitgebreid noemen, de rest van de specificaties zijn echter wel wat teleurstellend. Pas op het moment dat je het als een middenklasse tablet met groot scherm bekijkt valt het mee, maar het prijskaartje van 379 euro maakt het lastig de Galaxy Tab 3 (10.1) als middenklasser te classificeren. Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab 3 (10.1).

Samsung Galaxy Tab 3 (10.1) – Video

In onderstaande video worden de belangrijkste punten uit deze geschreven review behandeld en laat ik de belangrijkste features en functies van de Samsung Galaxy Tab 3 (10.1) zien.

Samsung Galaxy Tab 3 (10.1) – Hardware en design

De Galaxy Tab serie van Samsung volgt al een paar jaar dezelfde designkeuzes en daarmee is de tablet steeds erg herkenbaar als Samsung product. De plastic achterkant wordt via een zilverkleurige rand verbonden met de glazen bescherming aan de voorkant. Het 10.1-inch scherm wordt omringt door bezels (randen), waarvan de bezels aan de korte kanten iets minder breed zijn dan die aan de boven- en onderkant. Waar bij de Galaxy Note-lijn de speakers aan de voorkant van de tablet zitten en dus hun geluid richting de gebruiker sturen, zitten de speakers op de Galaxy Tab 3 (10.1) aan de zijkanten. Aan de voorkant zitten de ondertussen bekende aanrakingsgevoelige knoppen voor de besturing van Android, met in het midden een fysieke home-knop.

Samsung-Galaxy-Tab-3-10-review-design-2

De Galaxy Tab 3 10.1 is verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar op dit moment lijkt alleen de witte versie nog in de Nederlandse winkels te liggen.

Display

Met een resolutie van 1280 x 800 pixels is het scherm niet één van de meest moderne exemplaren met de hoogste resolutie. Vaak ben ik best tevreden met 1280 bij 800 pixels maar dan hebben we het toch over schermen van een kleiner formaat. Deze resolutie op 10.1-inch formaat vertaalt zich in een PPI van 145 en dat is voor je gevoel (en oog) niet helemaal meer van deze tijd (ja, de tabletmarkt gaat hard). Toch is het scherm niet per se heel slecht, want de kleurweergaven zijn redelijk te noemen, het contrast ligt op hoog niveau, de kijkhoeken zijn prima en de helderheid is voldoende om ook in de wat feller verlichte omgevingen comfortabel te kunnen werken. Toch zal niet iedereen de ietwat oververzadigde kleuren kunnen waarderen en ook kun je wat snel last hebben van reflecties. De kwaliteit van het scherm is wat mij betreft geen dealbreaker, maar in deze prijsklasse is er gewoon beter te krijgen.

Aansluitingen en connectiviteit

Ook deze Android tablet volgt de standaard om gebruikers de tablet te laten opladen en/of verbinden met de computer via microUSB. Het is altijd goed om deze standaard terug te zien op een tablet en de microUSB-poort kan ook als host fungeren zodat je (ondersteunde) randapparatuur zou kunnen aansluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een keyboard of een harddisk. Via een MHL-adapter kan je ook ook een HDMI signaal uit dezelfde poort halen voor het koppelen van een HD-display. Het ingebouwde geheugen kan vrij goedkoop uitgebreid worden via de microSD-kaartlezer.

Samsung-Galaxy-Tab-3-10-review-design

Naast Wifi b/g/n en het energiezuinige Bluetooth 4.0 is de Galaxy Tab 3 (10.1) ook uitgerust met GPS en zelfs een infrarood zender. Deze blaster geeft de gebruiker de mogelijkheid de meegeleverde software te gebruiken om de Galaxy Tab 3 (10.1) in te zetten als afstandsbediening. Met de software kun je verschillende apparaten in je home cinema systeem toevoegen en deze vervolgens via het touchscreen bedienen.

Camera’s

De twee camera’s die verwerkt zitten in de behuizing van de Galaxy Tab 3 (10.1) zijn niet heel bijzonder. De webcam aan de voorzijde is goed genoeg om een snel videogesprek te voeren en de 3 megapixel camera aan de achterzijde van de tablet kan in de meest ideale omstandigheden best een leuke foto nemen. Ik kom helaas die ideale omstandigheden, met voldoende licht en geen snel bewegende objecten in beeld, niet constant tegen ben dus niet onder de indruk geraakt van de camera’s. Goede camera’s in een tablet zijn dan ook eerder een uitzondering dan de regel en net als bij de meeste specificaties weet de Galaxy Tab 3 (10.1) zich weer in de middenmoot te plaatsen.

Audiokwaliteit

De stereospeakers die in de rand van de tablet zitten verwerkt geven het geluid van muziek en video redelijk weer, zolang je maar rond het gemiddelde volume blijft hangen. Dan krijg je dialogen redelijk helder te horen, komt er een minimale bas uit en klinkt het over het algemeen redelijk dynamisch. Zet je de speakers op volledige kracht dan heb je toch snel te maken met storende vervormingen en kan je beter kiezen voor de koptelefoonaansluiting. Hierop kun je een koptelefoon of een extern speakersetje aansluiten.

Accuduur

Net als de meeste moderne tablets gaat de Galaxy Tab 3 10.1 ongeveer 10 uur mee op een enkele lading van de accu, wat inhoudt dat je er eenvoudig één tot twee dagen uit kunt halen. Dit is bij gemiddeld gebruik en de helderheid die niet te hoog staat. Wanneer je wat intensiever met de tablet werkt, waaronder het bekijken van video’s, het spelen van games en het veel surfen op het internet, dan kom je waarschijnlijk net aan een volle dag. Ook dit is echter niks waar de Galaxy Tab 3 (10.1) zich voor hoeft te schamen.

Samsung Galaxy Tab 3 (10.1) – Software

De Samsung Galaxy Tab 3 (10.1) draait op de Android 4.2.2 Jelly Bean en draagt de goedkeuring van Google. Je hebt dus toegang tot alle standaard Google apps en diensten, waaronder Google Now en de Play Store voor een bijna oneindig aanbod van apps om je tablet op te leuken. Alles over het nieuwe dat deze versie van Android biedt lees je in ons Android 4.2 Jelly Bean overzicht.

Samsung staat erom bekend dat ze een zware skin over Android leggen om zo de tablet duidelijk een Samsung product te maken. De bekende skin, welke gaat onder de naam TouchWiz, is ook weer op deze tablet te vinden, en is nog altijd polariserend. Je bent er fan van of niet. Ik ben nog steeds niet zo’n enorme fan van zware skins. In praktijk komt het erop neer dat een groot deel van het kleurenschema van de interface en een deel van de apps is aangepast. Ook zijn er een handjevol Samsung specifieke widgets die je op je homescreens kan gebruiken. Toch zitten er in de skin een paar fijne extra’s en toevoegingen.

Samsung-Galaxy-Tab-3-10-screen-home

Typische extra’s die bij de Samsung TouchWiz skin horen zijn de S-Voice commando’s en het slim sluimeren van het scherm. Het laatstgenoemde is een techniek waarmee Samsung het scherm actief probeert te laten blijven zolang de gebruiker er naar kijkt, maar aangezien ik een brildrager ben werkt dat bij mij niet. Ook de S-Voice commando’s werken maar deels. Net als bij Apple’s Siri kan je deze digitale assistent verschillende zaken voor je laten regelen, maar het wake-up commando waardoor je handsfree deze functie kan starten heb ik niet werkend gekregen, hoe vaak ik ook ‘Hi Galaxy’ geroepen heb. Het notificatiemenu van Samsung Touchwiz heeft een paar quick-toggles toegevoegd zodat je snel zaken als Wifi en Bluetooth aan/uit kan zetten. Ook handig is de tekst-modus die je aan kan zetten, zodat tekst duidelijker weergegeven wordt op het scherm.

Samsung-Galaxy-Tab-3-10-review-toggles

Ik denk dat deze tablet vooral interessant is voor fans van de Samsung TouchWiz skin. Deze agressieve aanpassingen van het OS en de apps worden door een hoop mensen namelijk wel degelijk gewaardeerd. Ik ben daar niet een van en mis de optie om het (deels) uit te kunnen schakelen, al is het kiezen van een eigen launcher nog steeds een optie natuurlijk.

Samsung-Galaxy-Tab-3-10-screen-apps

Samsung levert haar Android tablets ook altijd met een flink aantal apps mee. Op de Galaxy Tab 3 (10.1) vind je onder andere Peel Smart Remote (afstandsbediening), Paper Artist, Polaris Office, S Planner en Chat On. Ook is de Dropbox app alvast geïnstalleerd en krijg je via een actie van Samsung en Dropbox gratis 50GB capaciteit voor 2 jaar in je account. Dit is natuurlijk een superdeal en vertegenwoordigt een waarde van zo’n 100 dollar als je dit direct bij Dropbox aan zou schaffen. Er worden teveel apps meegeleverd om ze allemaal te noemen en een deel van de apps zijn er specifiek om content vanuit het Samsung ecosysteem te promoten.

Samsung Galaxy Tab 3 (10.1) – In gebruik

De Samsung Galaxy Tab 3 10.1 is een tablet met een herkenbaar design en prima bouwkwaliteit. Over gewicht en afmetingen heb ik niet te klagen. De tablet ligt lekker in de hand en kan prima gebruikt worden voor alle standaard zaken die je op een tablet wilt doen, waaronder browsen, e-mailen, films kijken en games spelen. De aanrakingsgevoelige knoppen aan de voorkant van de tablet zijn echter wel vrij irritant en resulteerden bij mij regelmatig in onbedoelde inputs die verwerkt werden. Dit komt vooral ook omdat de knoppen een heel groot vlak hebben waar ze de aanraking registeren, bijna een centimeter aan beiden kanten van de oplichtende icoontjes.

Samsung-Galaxy-Tab-3-10-review-knoppen-2

Samsung Galaxy Tab 3 (10.1) – Prestaties

Samsung is niet de eersten die een Intel Atom-processor gebruikt om een Android tablet aan te sturen maar hebt blijft nog steeds een beetje bijzonder. In principe heeft het apparaat genoeg kracht om de basistaken op de tablet uit te voeren, veel van de relatief eenvoudige games te spelen, comfortabel te browsen en vloeiend door het besturingssysteem te navigeren. Toch merk je wel dat de tablet het snel zwaar krijgt bij het switchen tussen verschillende apps of zelfs het draaien van de wat intensievere applicaties als games met 3D-graphics. Gelukkig geldt voor deze tablet ook dat als als de apps eenmaal open zijn ze prima draaien, het is soms alleen een kwestie van geduld. Veel games met 3D-graphics draaien wanneer geopend redelijk goed en soepel, al vertoonde Temple Run hier en daar een korte lag.

Samsung-Galaxy-Tab-3-10-review-totaal

De Samsung Galaxy Tab 3 (10.1) is zeker niet de krachtigste tablets op de markt en als je overweegt om veel grafisch intensieve games te spelen dan kan je beter kijken naar een tablet met een Tegra- of Snapdragon-processor. Voor browsen, e-mailen, simpele spelletjes, social media en dergelijken is deze Galaxy Tab 3 echter prima geschikt.

Samsung Galaxy Tab 3 (10.1) – Conclusie

Samsung heeft met de Galaxy Tab 3 (10.1) een prima middenklasse tablet gelanceerd, die vooral fans van het merk en bijbehorende skin (en diensten) zal aanspreken. Toch is het opvallend dat er een prijskaartje aan deze tablet hangt die beter past bij tablets die net even wat meer waar voor je geld bieden, zoals een beter scherm en betere prestaties. Qua aansluitingsmogelijkheden en draadloze communicatie is de Galaxy Tab 3 10.1 wel erg compleet dus daar weet Samsung nog wat goed te maken. Ik kan het gevoel dat deze tablet zo’n 75 tot 100 euro te duur is echter niet van mij afschudden. Hierbij moet echter wel gezegd worden dat Samsung (op het moment van schrijven) een 50 euro retour-actie heeft lopen. De Samsung Galaxy Tab 3 (10.1) concurreert niet alleen tegen apparaten van andere fabrikanten maar ook tegen de andere formaten uit dezelfde serie. De Galaxy Tab 3-lijn komt namelijk ook in een 7-inch en 8-inch formaat. De 8-inch Galaxy Tab 3 (8.0) is de volgende Samsung tablet die we aan een review zullen onderwerpen.

Minpunten

 • Relatief lage resolutie display
 • Zware Android skin
 • Gemiddelde prestaties

Pluspunten

 • Goede bouwkwaliteit
 • Goede connectiviteitsopties
 • 50GB dropbox-actie
Tablets Magazine
Beoordeling
7.010Sam Rijverproduct
 • Delen:
Samsung Galaxy Tab 3 (10.1)
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. Dorinda
  09 augustus, 2013 om 10:13

  Hallo,

  kan de Samsung Galaxy Tab 3 10.1 ook op de TV aangesloten worden? En zo ja, via welk systeem kan dat? HML, WiDi, of …?

 2. Hetty
  21 september, 2013 om 16:00

  Heb een wachtwword ingesteld voor mijn vergrendelscherm, dacht dat dit weer ingevoerd moest worden na uitschakeling. Maar nu blijkt, dat telkens als ik mijn tablet even wegleg en weer wil beginnen, ik opnieuw dat wachtwoord moet invoeren. Dat is behoorlijk hinderlijk, vooral als je je batterij wilt sparen, dus na 30 sec automatisch op zwart. Maar dan dus weer dat wachtwoord. Hoe kom ik van dit wachtwoord af??????

  • Sam Rijver
   21 september, 2013 om 16:15

   Kan je aanpassen onder instellingen>beveiliging

   • monique
    06 juni, 2014 om 11:02

    Hallo,
    weet je ook een oplossing voor het volgende probleem?
    e-mail die we al bekeken hebben, waar kunnen we die terugvinden, want het staat niet meer onder de ingekomen berichten.
    Groetjes Monique

 3. Hetty
  21 september, 2013 om 16:19

  Wilde verder nog mededelen dat ik uiterst tevreden ben over deze Samsung Galaxy Tab 3 10.1.
  Heb hem in de zwarte uitvoering.
  Groetjes Hetty

 4. Hetty
  21 september, 2013 om 16:23

  Beste Sam,
  Bedankt voor je snelle reactie.
  Maar ik heb al onder “beveiling” gekeken.
  Je krijgt dan een wachtwoordbevestiging toch?
  Ik kom er niet achter wat ik moet doen?

  • Sam Rijver
   21 september, 2013 om 16:25

   Ja nadat je het wachtwoord daar hebt ingevuld (om te bewijzen dat jij het bent) kom je als het goed is in nieuwe instellingen waar je dit soort dingen kan aanpassen. Bijvoorbeeld het uitzetten van het ww of de tijd verhogen voordat er weer om een ww gevraagd wordt. Ik heb helaas geen Samsung apparaat liggen hier anders had ik je er stap voor stap doorgeholpen. Succes!

   • Hetty
    21 september, 2013 om 16:31

    Ontzettend bedankt voor je advies Sam!
    Lief dat je me zo wilde helpen, stap voor stap.
    Maar nu ga ik het zelf proberen!!!
    Groetjes Hetty

 5. Hetty
  21 september, 2013 om 16:39

  Nou moe, dat was simpel zeg: hoefde alleen maar het wachtwoord opnieuw in te tikken. Ik dacht nu juist dat dat een bevestiging was, hahaha!!! Sam, het is gelukt hoor!!!
  Zou ik dan niet beter mijn apparaat kunnen coderen?? Dit neemt dan wel veel tijd in beslag, maar krijg ik dan dezelfde problemen met het invoeren van die code???? Of is die dan eenmalig bij inschakeling??? Hoop dat je me dit nog kunt antwoorden Sam.
  Groetjes Hetty!!!!

  • Sam Rijver
   21 september, 2013 om 16:50

   Tja het is een afweging die je zelf moet maken. Ik zelf vind het belangrijk omdat er veel data van mij op de apparaten staat. Maar het levert wel wat ongemak op. Zelf heb ik een patroonslot erop die na 15 minuten weer actief is. Ik weet niet wat op die van jou mogelijk is maar raad aan gewoon even de verschillende opties goed te bekijken en te proberen.

   • Hetty
    21 september, 2013 om 18:50

    Doe ik Sam, bedankt!!!!!

 6. flipper
  29 september, 2013 om 11:39

  hi Sam

  goede review hoor, met plezier gelezen.
  gister de ipad 1 verkocht, had zijn tijd wel gehad.
  ben inmiddels aan het kijken voor een tab 3 10.1
  maar vraag me af of ik niet moet wachten op de tab 4 ?
  met betere spec’s misschien.
  is er al iets bekend of dat gaat gebeuren ?

  flipper

 7. Rowy
  01 oktober, 2013 om 22:28

  Hallo Sam,

  Ik heb sinds kort ook de deze tablet en begin er steeds meer aan te wennen. Ik kom alleen soms dingen tegen (bv op youtube filmpjes of om de site van samsung) die ik zelf niet met mijn tablet voor elkaar krijg, maar die er wel op zouden horen te zitten.
  Zo is er een filmpje op youtube waarin iemand laat zien hoe je met de Galaxy tab 3 7 inch screen mirroring en Multi Window View kan doen ( link http://www.youtube.com/watch?v=RLNUr0wTVrM). Ik krijg dit bij mijn 10.1 inch tab niet voor elkaar. Ik noem het maar even mijn ‘taakbalk'(Wi-Fi t/m vliegtuigstand bovenin)bestaat ook uit veel minder opties. Hopelijk kun jij of iemand mij uitleggen hoe dit kan.

  Groetjes Rowy!

  • Joris
   05 december, 2013 om 14:09

   Hi Rowy,

   Ik moet je dan helaas teleurstellen, want de 10.1 inch versie heeft gewoon minder opties.
   Bijvoorbeeld screen mirroring zit niet op deze tablet maar wel op de 7 inch versie. Zo hetzelfde met het hulpprogramma hiervoor Samsung Link. Je kunt het nog wel voor elkaar krijgen als je er een MiraCast tussen zet.

   Hoop zo een beetje geholpen te hebben

   Gr,
   Joris

 8. Mandy
  05 oktober, 2013 om 21:23

  Hallo!
  Ik heb deze tablet sinds een week. En nu is mij opgevallen dat mijn tablet alleen oplaad als hij uit staat.
  klopt dit?

  Groetjes Mandy

 9. Coby Alonso Rivas
  09 oktober, 2013 om 11:45

  Goede middag,

  Ik wil binnenkort een Samsung Tablet of Note kopen.
  Maar ik heb geen idee wat het verschil tussen beiden is.
  En wat ik graag wil weten.
  Wie help t mij een goede keuze te maken.

  M.v.g.
  Coby Alonso Rivas

  • Martijn Chel
   09 oktober, 2013 om 13:43

   Check onze database. Daar vind je beide producten, kun je ze vergelijken en lees je in de omschrijving waarom ze zo verschillend zijn.

   • Ronald
    06 februari, 2014 om 14:42

    Martijn,

    Ik heb je review van de TAB 3 10.1 gelezen en vond deze erg verhelderend. Het enige waar ik echter zéér benieuwd naar ben is welke tablets jij dan als beter alternatief in dezelfde prijsklasse zou adviseren. Ik zie net een Groupon-deal voor deze tablet en voel er wel iets voor om hier gebruik van te maken…

   • Martijn Chel
    06 februari, 2014 om 16:15

    Hoi Ronald,
    Ik heb de review niet geschreven :) Collega Sam wel.
    Bekijk onze beste tablets koopgids voor tablets die wij aanraden. Samsung heeft echter momenteel wel aantrekkelijke prijzen door de cashback-actie icm andere acties. Modellen die ik zou uit m’n hoofd zou aanraden zijn de Asus MeMO Pad 10 FHD en de Acer Iconia A3.

 10. gui
  10 oktober, 2013 om 22:33

  Beste Mandy, Ik heb dezelfde tablet en bij mij laadt de tablet óók terwijl ik er mee bezig ben! Ik raad je echter aan de tablet pas op te laden bij 5% batterijcapaciteit. Ik begin dus pas te laden wanneer gewaarschuwd wordt dat er nog maar 5% capaciteit is. Zet het apparaat eerst uit, vervolgens sluit de oplader aan, en wacht even enkele minuten eer je het apparaat weer inschakelt. Als het goed is kun je dan weer verder werken en onderwijl wordt de batterij weer opgeladen; dit is waar te nemen in de rechter bovenhoek door de toenemende procentenaanduiding! Succes. gui

 11. a
  15 oktober, 2013 om 20:48

  hallo
  na ong 1 dag gebruik stopt mijn tab ermee hij gooit dan waar ik op dat moment mee bezig ben eruit en springt weer op het startscherm
  ligt dit aan mn instellingen of kan ik beter teruggaan naar de winkel waar ik hem heb gekocht?

  • Marianne
   09 januari, 2014 om 13:44

   we hebben hetzelfde probleem
   springt ook steeds weer op het startscherm
   groetjes Marianne

   • Bram
    12 januari, 2014 om 15:46

    ik heb zelf ook dit probleem met mijn galaxy tab3 10.1′
    als iemand er iets op weet hoor ik het graag

    bram

 12. Lies
  06 november, 2013 om 23:32

  De Galaxy Tab 3 (10.1) draait Android 4.2 Jelly Bean. Hiermee krijg je onder meer toegang tot de persoonlijke Google Now assistent en de mogelijkheid verschillende gebruikersaccounts aan te maken.
  Mij lukt het niet om verschillende gebruikersaccounts aan te maken. De emailaccount onder normale voorwaarden draait niet eens. Kun je me info geven hierover. Ik wil samen met mijn man gebruik maken van de tablet en via face book bijvoorbeeld candycrush spelen op mijn eigen level. Dit lukt ons niet.

  • Martijn Chel
   07 november, 2013 om 0:22

   Helaas is dat niet mogelijk. Samsung heeft ervoor gekozen de accounts uit te schakelen. De info op de productpagina hebben we aangepast.

 13. Joyce
  07 november, 2013 om 14:31

  Mijn samsung galaxy tab 3 7.0
  Start niet meer op, ook laad hij niet meer op hij geeft ook geen lichtje aan.
  Wat moet ik nu doen??

  • mayke
   28 november, 2013 om 22:17

   Ik heb dat ook joyce. Doet die van jou het alweer? Enig idee wat ik kan of moet doen?
   Hoor graag van jou of iemand anders.

   Help!

   • kelly
    01 april, 2014 om 15:59

    hallo,

    hebben jullie al een oplossing hiervoor?
    die van mij heeft hetzelfde probleem. en hij is niet veel gebruikt ofzo

    groetjes kelly

   • Stephanie
    06 april, 2014 om 23:09

    Ik heb precies hetzelfde probleem en vraag mij ook af of er een oplossing voor is gevonden!?

   • Tine
    21 april, 2014 om 13:24

    bij mij ook :(

   • Kelly A.
    04 juni, 2014 om 16:49

    Ik heb hier ook last van. Heel frustrerend dit. Laad niet en gaat niet meer aan! Wie o wie kan ons allemaal helpen?

  • Gé Kapteijn
   24 juni, 2014 om 23:27

   Die van mij doet ook niets meer. Belachelijk dat je hier geen goede reacties op krijgt.

 14. Gerda
  14 november, 2013 om 15:27

  als ik naar geschiedenis wil kijken valt het scherm uit. reageert niet
  (internet is gestopt) komt tevoorschijn
  wie weet raad

  • bertus
   08 maart, 2014 om 20:48

   Daar heb ik ook last van, heeft iemand enig idee?.

 15. miemie
  17 november, 2013 om 19:01

  Ik wil graag chatten met mijn tablet zit wel eens op een forum maar ik kom niet op die chat ik heb de Samsung tablet 3 10.0 hoe kan dat moet ik iets downloadenn?

  • Martijn Chel
   17 november, 2013 om 19:45

   Ligt er helemaal aan wat voor plugins/technieken het forum gebruikt. Mogelijk werkt die niet binnen Android. Daarvoor moet je even contact opnemen met de betreffende website.

 16. ronald
  18 november, 2013 om 21:24

  Ik heb de tablet met de € 50,00 actie gekocht, weet iemand hoelang het duurt voor dat het bedrag wordt overgemaakt.
  alvast bedankt!

  • Martijn Chel
   18 november, 2013 om 23:57

   Dat kan lang duren, maanden zelfs. Helaas is Samsung niet de snelste daarmee.

   • Jan
    22 april, 2014 om 23:50

    Ik had de 50 euro binnen 4 weken binnen !!!!!!!!!!!!
    Prima van Samsung !

  • cor
   22 november, 2013 om 21:32

   Bij mij was de € 50,- binnen anderhalve week gestort.

   • Martijn Chel
    22 november, 2013 om 23:15

    Dan ben je een positieve uitzondering :) Ook goed om eens te horen!

  • jo
   05 december, 2013 om 13:08

   Ikhad het geld binnen een week terug

   • Anna
    26 januari, 2014 om 18:22

    Mijn tablet heb ik half december 2013 gekocht, tot nu toe 26 januari 2014, is het geld nog niet gestort.

    anna

   • weerner
    15 februari, 2014 om 15:17

    Tablet half december gekocht , ook nog niets teruggekregen nu 15 februari

  • Tim
   10 maart, 2014 om 12:25

   Bij stond het er na 2 weken op… en netjes elke keer op de hoogte gehouden van de status via de mail

 17. peter
  20 november, 2013 om 15:42

  Ik raadpleeg dagelijks de redactie.be en bekijk er daar de voor mij interessante bijgevoegde nieuwsfilmpjes. De beeldkwaliteit van die filmpjes zijn op elke pc, laptop of apple tablet steeds perfect. Alleen op mijn Samsung tab3 10.1 is de beeldkwaliteit onaanvaardbaar slecht. De samsung hulplijn bood me geen oplossing. Wie weet daar raad mee?

  • Martijn Chel
   20 november, 2013 om 18:01

   Mogelijk wordt de kwaliteit van de video’s aangepast aan de hand van de kwaliteit van de wifi-connectie. Het zou dus kunnen dat de Galaxy Tab een mindere verbinding heeft en daardoor video’s in slechtere kwaliteit voorgeschoteld krijgt.

 18. corhaagsman
  20 november, 2013 om 17:43

  Beste Sam,
  Hoe kan ik filmpjes afspelen welke ik via e-mail hebt ontvangen op mijn Samsung tab3 10.1.
  Hij geeft dan aan dat de bijlage opgeslagen wordt in download/IMG. Het is een IMG 2412. MOV 5,1 MB.

  M.v.g.
  Cor Haagsman

  • Martijn Chel
   20 november, 2013 om 18:02

   Beste Cor,
   Probeer één van de vele videospelers in de Google Play Store. Mogelijk worden de bestanden niet door de standaard player ondersteund. Archos heeft een goede videospelen die je in de Play Store kunt vinden.

 19. Cor
  21 november, 2013 om 14:48

  Beste Martijn,

  Hartelijk dank. Ik ga het proberen en als het lukt laat ik het weten.

  Gr. Cor

 20. Jedidja
  02 december, 2013 om 22:25

  Mijn tablet laadt ook niet meer op. Hij wil gewoon niet eens opstarten. Het lijkt wel alsof ie te op is, zeg maar. Dit heb ik laatst eens gehad en daardoor heeft ie weken uit gestaan. Ineens probeerde ik hem weer op te laden en warempel, meneer ontwaakte uit zn coma. Nu heb ik hem de hele nacht aan de lader gehad, maar niks. Het enige wat er geburt als ik lang op de aan knop druk, is een lichtflitsje aan de achterkant. Snap er niks van. Heb hem bijna twee jaar. Je mag toch van zon goede wel wat meer verwachten???

  • huub
   05 januari, 2014 om 12:57

   Probeer hem eens te resetten. Aan/uit knop vast houden tot hij reageert.

   • kelly
    01 april, 2014 om 16:01

    ik heb hetzelfde probleem en resetten helaas heb iedere knop al ingedrukt gehouden en 2 knoppen tegelijk en 3 tegelijk maar hij reageerd nergens op heeft u nog meer tips?

    groetjes kelly

 21. wilma
  09 december, 2013 om 21:00

  Hoe kan ik het spelletje pearl, s peril downloaden op mijn galaxy tab 3??????

 22. lio
  11 december, 2013 om 17:16

  Heb galaxy tab3 Gt-P5210. Powerpoints afspelen lukt wel maar zonder de bijhorende muziek.
  Polaris office, Officesuite 7 pro, Kingsoftoffice,en Presentation geven wel pps maar geen bijhorende muziek.Heeft of kent iemand een werkende app?

 23. Arjan
  17 december, 2013 om 17:07

  hi

  ik heb een tab 3 10.1 nou is het probleem dat ik telkens opnieuw mijn wifi wachtwoord in moet voeren. iemand een idee

 24. joyce
  21 december, 2013 om 10:42

  kan ik ook buiten verbindingen krijgen en kan er ook in deze tablet een telefoon kaart in doen dus sim kaart

 25. Simone
  21 december, 2013 om 11:06

  Hallo ik heb een samsung tablet3 10.1 maar nu als ik filmpjes wil kijken op Facebook dan zegt ie update flash player vereist, als ik op die knop druk zegt ie dat ie niet word ondersteunt in mijn land.
  YouTube filmpjes heeft ie geen problemen mee wie kan mij aub helpen???
  Groeten

  • Simone
   21 december, 2013 om 11:24

   Kan nu wel de filmpjes met Facebook app afspelen maar niet via internetpagina

 26. Filip
  05 januari, 2014 om 4:30

  Hoj, heb ook een samsung tab 3 10.1 gekocht. Mooi ding. Maar als ik flashplayer 11 installeer, krijg ik een melding dat hij niet compatibel is en verbreekt hij de installatie. Hoe los ik dit op? Ik had heel graag flashfilmpjes kunnen zien in vb. Dolphinbrowser. Alvast bedankt.

 27. Janny
  08 januari, 2014 om 20:10

  Ik kan bijlagen in mijn mail niet openen. Mijn tab3 zegt dan dat ik bv factuur eerst moet downloaden.. maar hoe ?

  • Ad
   11 januari, 2014 om 16:29

   Op het moment dat je de betreffende mail opent zie je even omlijnd “meer details laden”, daar druk je op en dan kun je wel de bijlagen lezen.

 28. tim van laer
  13 januari, 2014 om 18:38

  Kan samsunglink niet installeren vanop de samsungsite, geeft steeds de melding niet verkrijgbaar in deze winkel.

 29. Ceuppens Jef
  15 januari, 2014 om 15:30

  Als ik mijn tablet Samsung Galaxy 3 10.1 aansluit op mijn pc kan hij deze niet vinden en vind hij geen stuurprogramma ,ik heb al geprobeerd via kies maar het lukt niet. Kan iemand mij zeggen hoe ik een stuurprogramma kan downloaden op mijn pc zodat ik foto’s en muziek kan overbrengen naar mijn tablet.

 30. W Donkersteeg
  18 januari, 2014 om 11:47

  Het probleem dat waar je mee bezig bent, eruit gegooid word en weer terug op het startscherm hebben wij ook……weet iemand hoe dat komt….terwijl het de eerste maand dat wij hem hadden niet gebeurde…..

 31. Connie Bergevoet
  30 januari, 2014 om 16:20

  Hallo, ik ben heel tevreden met mijn tablet, maar foto, s maken kan hij niet.Ik heb een Samsung young mobiel en die maakt betere foto, s

  Groetjes Connie

 32. sharina
  03 februari, 2014 om 18:22

  Mijn tab3 heb ik nu 4dagen. En als ik een app open en er even mee bezig ben dan sluit het mijn apps na enkele seconden af en kom ik weer op mijn menuscherm…

  Wat moet ik doen??

 33. mo
  04 februari, 2014 om 20:00

  Welke gorilla glass heeft de tab3 10.1?

 34. Freek
  09 februari, 2014 om 12:29

  Hallo:

  Wat is het verschil tussen de Samsung Galaxy Tab 3 10.1 / GT-P5200 / GT-P5210 ivm met de aanschaf van een hoes zodat alles normaal toegangkelijk blijft zoals camera usb enz!!
  Wij hebben de P5210.

  Groet Freek

  • Martijn Chel
   09 februari, 2014 om 17:41

   Qua uiterlijk geen verschil. Verschil zit hem in wel of geen 3G.

 35. santana
  11 februari, 2014 om 0:10

  Hallo
  na de update pakt de tablet me micro sd kaartje niet meer
  kan iemand me uitlegen hoe dat kan
  en eventueel uitlegen hoe ik dit probleem oplos

  groet, santana

 36. Willy
  19 februari, 2014 om 22:56

  Ik heb een sd-kaartje in de tablet galaxy 3 7 inch, maar ik kom er niet achter hoe ik dingen daarheen kan doen.

 37. piet
  01 maart, 2014 om 18:10

  wie weet wat je moet doen om je foto,s van je samsung tab draadloos op je samsung tv kan krijgen, ik weet het moet kunnen .

 38. Bernice
  13 maart, 2014 om 11:56

  Hallo,

  als ik op de app mail klik komt erop geen mails er komen geen mails meer binnen, verzonden mails en vewijderde mails gaat niet kan er wel vezenden.
  Weet iemand hoe dat komt?

 39. J.Bouma
  15 maart, 2014 om 18:39

  Bij het laden van websites, bijvoorbeeld ‘kieskeurig’ komen de afbeeldingen niet mee. Hoe los ik dit op? Alvast bedankt
  J.Bouma

 40. lida
  22 maart, 2014 om 18:21

  mijn accu laad niet meer op hij is nu een half jaar oud hoe kan dit en kun je er een nieuwe accu voor kopen

  • Kathleen
   14 november, 2014 om 9:35

   Binnenbrengen naar de winkel, is nog onder garantie. Ik had ook het probleem na 5 maanden wou de tablet niet meer opladen, binnengedaan in repaircentrum, na 2 weken had ik hem terug, het bord binnenin werd vervangen.

 41. frederique
  01 april, 2014 om 15:55

  Ik heb de samsung galaxy tab 3 10.1 laatst aangeschaft. Maar nu wil hij niet meer opladen en dus ook niet meer opstarten. Help please?

 42. Angela
  02 april, 2014 om 16:46

  Hallo
  ik had een vraagje…
  telkens als ik mijn cover openklap van mijn tablet gaat het beeldscherm automatisch aan, wat ik nogal irritant vind.
  hoe kan ik dat uitschakelen?
  Alvast bedankt :)

 43. F.Hendrikse
  06 april, 2014 om 8:57

  IEMAND een goede TIP voor de Tab3 die niet meer oplaadt? krijg alleen een leegbatterij-icoontje en dat gebeurd zo elke 15 sec. maar hij laadt niet op..

  • Kathleen
   14 november, 2014 om 9:38

   Kennelijk is dit een kinderfoutje van de tablet, het probleem van niet opladen komt hier toch dikwijls terug. Indien je nog garantie hebt terugbrengen naar de winkel.

 44. Diane
  06 april, 2014 om 20:12

  Ik heb ook het probleem met het afsluiten van de app/internet en dan kom ik weer op het menuscherm. Als ik hem reset is het even over.
  Mijn tablet is ook al terug gestuurd naar Samsung, niks aan te zien… Ben er nu wel gigantisch klaar mee :(

 45. thomas
  28 april, 2014 om 20:28

  Ik heb een vraagje, ik heb bij mijn tv een samsung galaxy tab3 10.1 gekregen, nou zou hier stereogeluid uit moeten komen maar ik krijg alleen maar mono.

  Wat doe ik fout, ijs dit een instellingsfout of moet ik weer naar de winkel

 46. Diana
  23 mei, 2014 om 15:47

  Ik wil filmpjes afspelen in de vakantie onderweg in de auto op de tab. Weet iemand hoe lang kan dit zonder op te laden?
  en werkt het opladen via de auto?
  mij tab laad heel langzaam op, dus opladen tijdens gebruik gaat te langzaam dan gaat ie nog leeg, meer mensen daar last van?

 47. Manon Marianna
  02 juni, 2014 om 23:48

  Il heb mijn Samsung tab 3 (10.1 inch wit) nu ongeveer 2 weken, het viel mij op dat het opladen steeds langer en langer begon te duren (ik laad pas op bij het uitgaan of bij een paar procent). Ik kan weinig doen als de Tab3 word opgeladen, dat gaat zo langzaam dat die gerust nog kan uitvallen omdat die dan leeg is.
  Vandaag in de oplader gedaan bij een paar procent, uiteindelijk van 8% naar 26% in +/- 7 uur… Kan ik nu beter terug gaan hiermee?

 48. stephanie
  16 juni, 2014 om 4:31

  Men tab laait nietmeer op want er is een deel uit van mijn tab waar de laaier in gestoken moet worden zijn er andere manier voor ze op te laden? Met aux be voorbeeld

 49. frida
  23 juni, 2014 om 21:49

  Hallo heb de tablet nog maar kort en is al weggeweest voor reparatie aan oplaadpunt sindsdien valt hij telkens hellemaal uit als ik op internet ga wat zou het kunnen zijn?

 50. Kelvin Kaptein
  01 juli, 2014 om 8:26

  Vorige maand tien samsung galaxy tab 3.10 3g gekocht. ( GT-p5200)
  De eerste tablet is er na vijf keer gebruiken mee gestopt. Nu verbaas ik me negatief over de accu duur. zonder de tablet te gebruiken loopt deze met 1.25% per uur terug. Dit lijkt misschien niet veel maar dit is maar liefst 30% per dag!

 51. white lace bodycon
  07 juli, 2014 om 9:31

  One function of the bustle and the hoopskirt was to make the waist look smaller and
  to enhance the bust. You can correct and adjust the ready made design pattern at your will.
  You will be excited watching your kids in pastel tones
  especially when summer comes.

 52. Frank
  12 juli, 2014 om 16:13

  Onlangs heb ik een Samsung Galaxy Tab 3 10.1 gekocht.
  Ik ben nog maar een leek,maar nu vraag ik mij af,
  mijn berichten in mijn Prullenbak worden die automatisch verwijderd
  na een bepaalde duurtijd ?

 53. lowie
  20 juli, 2014 om 12:26

  hoe moet je foto’s van een tablet op je pc plaatsen en met welke usb is het dan

  • nancy
   25 juli, 2014 om 21:14

   Tablet verbinden met pc met de bijgeleverde kabel van Sansung. Als het goed is vindt hij dan de foto’s. Maar zelf gebruik ik dropbox. Daar kan ik met al onze apparatenfoto’s opzetten en bekijken.

 54. Sayfi
  25 juli, 2014 om 0:06

  Ik ben van plan om een Tablet te kopen. Ik twijfel aan de Samsung T110 Galaxy Tab 3 7.0 Lite of Prestigio 4 Quantum 7.85. Welk merk zou ik het beste nemen?
  Alvast bedankt

 55. Eugene
  09 augustus, 2014 om 13:28

  Ik dacht met de aanschaf van de Samsung tab 3 10.1 een goede opvolger van mijn tab2 in huis te hebben. Na een maand probleemloos functioneren loopt hij nu continu vast, soms al na een paar minuten. Kan dit ook te maken hebben met de laatste updating van de Sims Freeplay? Wat kan ik doen aan het vele uitvallen?

 56. gerda
  02 november, 2014 om 10:29

  Mijn prbleem is ik moet meestal de oplader er aan laten zitten anders kan ik er geen gebruik van maken want als ik meraf haal krijg ik m haast niet meer aan wie weet raad hetis gewoon ……….. grr

 57. lydia lindhout
  12 november, 2014 om 22:41

  Wanneer doet fb het weer..doet het niet meer sinds grote update heb uitgevoerd..van Samsung? Pas geleden.
  Heb de Galaxy tab 3 10.1

 58. bobbi
  15 november, 2014 om 22:09

  Hallo ik heb onlangs een galaxy tab4 aangeschaf, en wil nu op een tv scherm het beeld weergeven middels een mhl hdmi aansluiting. Maar het lukt niet. Iemand een oplossing hier voor?

 59. bobbi
  15 november, 2014 om 22:11

  Iemand die me kann helpen

 60. Annie
  20 november, 2014 om 8:19

  Hebben vorig jaar dec een tab 3 gekocht. Na negen maanden wou deze niet meer laden. Terug naar de winkel en er is een nieuwe ubs connector geplaatst. drie weken later de tab wou weer niet laden. Weer terug naar de winkel en de tab is weer opgestuurd naar samsung. Deze beweren nu dat het onze eigenschuld is en de reparatie kosten zijn 150 euro. Deze ga ik dus echt niet betalen… Zit nu in een geschil met samsung. Heb het door gegeven aan mijn rechtsbijstand verzekering. deze gaat het voor mij uitzoeken. Het is belachelijk voor woorden … Ben dus niet echt tevreden over de sevice van het grote samsung.

  • barry
   02 april, 2015 om 15:53

   Beter laat dan nooit: ik had dit probleem ook. Pas nadat ik hem aan een lader had “gehangen” met een hoger Amperage kwam er vrij snel wel weer leven in de brouwerij.

 61. b
  25 november, 2014 om 8:37

  hoe krijg ik de printer app (van samsung) aan de praat Samsung GT-P5210 Galaxy Tab3
  werkt niet meer na upd 4.4

 62. Martijn Cappetijn
  04 december, 2014 om 8:01

  mijn tab 3 10.1 kan opeens mijn sd kaart niet meer vinden.
  iemand enig idee hoe ik dit weer goed kan krijgen?
  heb reeds mijn tab geupdate,

  • Wendela Plasschaert
   12 december, 2014 om 11:31

   Géén idee, ik heb het zelfde probleem met de TabPro 10.1 ….

   Andere (geformateerde) microSD kaartjes geprobeerd, opnieuw opstarten, niets helpt.

   Lijkt me dat het aan de update ligt, ik denk dat ik het probleem sindsdien heb.

   • Wendela Plasschaert
    02 april, 2015 om 21:30

    Bij mij bleek het probleem niet aan de update te liggen. Is terug geweest naar Samsung en heeft een nieuwe sdcard reader gekregen. Werkt nu weer.

 63. jany niemeijer
  11 oktober, 2015 om 9:58

  ineens is polaris office met al mijn teksten verdwenen van mijn startpagina. hij staat ook niet onder de apps. ra, ra wat kan ik doen?

 64. charlotte
  23 oktober, 2015 om 8:57

  laatst viel mijn samsung tablet zomaar uit als ik mijn oplader niet erin had. dat was erg vervelend. todat ik een software update moet uitvoeren dus dat heb ik gedaan en sindsdien werkt die weer helemaal perfect

 65. marjo engelsman
  03 augustus, 2016 om 11:41

  mijn galaxi tab 3 10.1 valt steeds uit .hoe zou dit komen? graag advies van iemand,vast dank

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.