Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy Tab 3 Plus krijgt 12.2-inch display’

Geschreven door
Geplaatst op22 juli 2013, 12:25 CategorieAndroid

Er wordt al maanden gesproken over de komst van high-end tablets in de Galaxy Tab line-up maar vorige week dook pas informatie op waaruit we mogelijk kunnen concluderen dat een lancering niet lang meer op zich zal laten wachten. Volgens nieuwe informatie zou één van high-end modellen beschikken over een 12.2-inch display.

Uit de informatie die vorige week opdook op de website van Samsung kunnen we halen dat er twee high-end Android tablets ontwikkeld worden; de SM-P90x-serie en de SM-P60x-serie. Beide series bestaan waarschijnlijk uit verschillende modellen met wifi-only, wifi plus 3G en wifi plus 4G. Daarbij zouden alle tablets beschikken over een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels, een ARM Cortex A11-processor met een 1.4GHz kloksnelheid en Android 4.2 Jelly Bean software.

Het formaat van de tablets is vooralsnog onduidelijk maar volgens de website Zauma krijgen de SM-P90x-modellen een formaat van 12.2-inch. Dit is een nogal gewaagde keuze voor een Android tablet want we kunnen niet zeggen dat modellen van groter dan 10.1-inch een groot succes gebleken zijn. Fabrikanten als Toshiba, Archos en Yarvik hebben eerder Android tablets met een formaat van 13.3-inch gelanceerd maar daar horen we weinig meer over.

De verwachting is dat Samsung de high-end Galaxy Tab 3 tablets, welke mogelijk onder de naam Galaxy Tab 3 Plus gaan, tijdens IFA 2013 officieel presenteert. Deze beurs gaat begin september van start in Berlijn.

Via: Sammobile

  • Delen:

Reacties

  1. Jan Bos
    23 juli, 2013 om 12:49

    Een 13inch tablet in m’n handen gehad. Leuk voor op de bank, maar niet voor in de trein of zoiets.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.