Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung presenteert volgende week verbeterde Exynos 5 Octa-processor

Geschreven door
Geplaatst op18 juli 2013, 16:58 CategorieHardware

Begin dit jaar introduceerde Samsung de nieuwe Exynos 5 Octa-processor die volgens de Koreaanse fabrikant verbeterde prestaties en een langere batterijduur moet bieden. Vandaag kondigt Samsung al een verbeterde variant aan die volgende week gepresenteerd wordt.

De Exynos 5 Octa-processor die Samsung in januari presenteerde is gebaseerd op de big.LITTLE technologie van ARM. Dit houdt in dat de processor bestaat uit vier kernen die krachtige prestaties bieden bij intensief gebruiken, en vier kernen die een laag energieverbruik realiseren bij minder intensief gebruik. De chip van Samsung gebruikt hiervoor vier ARM Cortex A15-kernen en vier ARM Cortex A7-kernen. Volgens de Koreaanse fabrikant moet dit zorgen voor een 70 procent langere batterijduur en krachtige prestaties.

Via Twitter laat Samsung vandaag weten volgende week een verbeterde versie van de Exynos 5 Octa-processor te presenteren. Details worden niet bekendgemaakt maar de problemen met de huidige processor, welke alleen in sommige Galaxy S4-modellen gebruikt wordt, zouden met de komst van de nieuwe versie opgelost zijn. Mogelijk zien we de nieuwe octa-core chip direct terug in de Galaxy Note III phablet en de high-end Galaxy Tab 3 Plus tablet die waarschijnlijk tijdens IFA 2013 gepresenteerd worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.