Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Skype voor Android krijgt nieuw uiterlijk en werkt sneller

Geschreven door
Geplaatst op1 juli 2013, 17:59 CategorieAndroid

Microsoft heeft vandaag een nieuwe versie van Skype voor Android smartphones en tablets uitgerold. De nieuwe versie, welke gaat onder versie 4.0, krijgt een nieuw uiterlijk dat veel overeenkomsten vertoond met Skype voor Windows Phone 8 en moet volgens de softwaregigant ook een stuk sneller zijn.

Via het eigen blog van Skype maakt Microsoft bekend dat er inmiddels 100 miljoen smartphones en tablets voorzien zijn van de Skype-applicatie en om de stijgende lijn vast te houden wordt er een grote update uitgebracht. De focus ligt volgens het bedrijf op kwaliteit en prestaties met een modern design waarin het gesprek centraal staat. Skype 4.0 voor Android neemt het design van de app voor Windows Phone 8, waarin gesprekken volgens het bedrijf centraal staan, grotendeels over.

Daarnaast is de app compleet opnieuw ontwikkeld om de gebruikservaring sneller en eenvoudiger te maken, met name wanneer je snel een bericht wilt versturen of contacten wilt opzoeken. Zo zie je wanneer je de app opent meteen je recente gesprekken en kun je met één tik meteen een bericht (terug)sturen. Ook is de app een stuk stabieler en moeten de laadtijden verbeterd zijn.

De nieuwe Skype app voor Android is inmiddels te downloaden in de Google Play Store. Mocht je Skype al op je tablet hebben staan dan krijg je een automatische update. Microsoft laat weten dat er meer updates gepland staan voor de komende maanden. Wanneer de iPad- en iPhone-versie aan de beurt is, is nog duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.