Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony bevestigt Android 4.3 Jelly Bean update voor de Xperia Tablet Z

Geschreven door
Geplaatst op25 juli 2013, 13:36 CategorieAndroid

Gisteren heeft Google Android 4.3 Jelly Bean als nieuwste versie van het Android besturingssysteem gepresenteerd. Vandaag reageren de eerste fabrikanten op de vraag of zij hun toestellen gaan updaten naar de nieuwste versie. Sony is momenteel de enige fabrikant die daadwerkelijk een belofte doet.

Sony bevestigt Android 4.3 updates

Sony laat vandaag op haar eigen blog weten dat de toestellen, waaronder tablets, die in 2013 gelanceerd zijn zeker een update naar Android 4.3 Jelly Bean kunnen verwachten. Zo kunnen de onlangs gelanceerde Xperia Z Ultra en de Xperia Tablet Z de update verwachten.

Wanneer de update zal plaatsvinden wordt niet gemeld maar Sony geeft wel aan dat de Xperia Tablet Z (review) begin augustus eerst de update naar Android 4.2 Jelly Bean kan verwachten. Daarbij laat Sony weten dat sommige toestellen die op Android 4.1 draaien mogelijk direct een update naar Android 4.3 krijgen. Mogelijk valt hier ook de vorig jaar gelanceerde Xperia Tablet S onder.

Fabrikanten hebben sinds vorig jaar eerder toegang tot nieuwe versies van Android en kunnen daardoor sneller updates uitrollen zodra een nieuwe versie gepresenteerd is. Sony zegt dan ook al druk aan het werk te zijn met Android 4.3 Jelly Bean maar wil nog geen indicatie geven over de uitrol van de updates.

Samsung

Ook Samsung heeft reeds een eerste reactie gegeven. De Koreaanse fabrikant laat weten momenteel te bekijken wat we mogelijkheden zijn om recent gelanceerde modellen te voorzien van de nieuwste Android-versie. Beloften worden echter nog niet gedaan.

  • Delen:
Sony Xperia Tablet Z
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.