Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony VAIO Duo 13 Windows 8 slidertablet nu te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op16 juli 2013, 12:40 CategorieHardware

Sony is één van de weinige fabrikanten die inzet op Windows 8 slidertablets. Vorig jaar werd de VAIO Duo 11 met een 11.6-inch display geïntroduceerd en onlangs presenteerde het bedrijf de nieuwe VAIO Duo 13 met diverse verbeteringen en een 13.3-inch display. Dit model is inmiddels in Nederland te koop voor een prijs vanaf 1.600 euro.

De Sony VAIO Duo 13 is een zogenaamde slidertablet wat inhoudt dat het display over het toetsenbord geschoven kan worden om het geheel als tablet te gebruiken. Het apparaat is uitgerust met een 13.3-inch Triluminos display wat moet zorgen voor natuurlijke kleuren en een hoog contrast. Dit display heeft net als de 11.6-inch variant een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels.

Verder is de VAIO Duo 13 voorzien van een Intel Core i5 of Core i7-processor, 4GB of 8GB aan opslaggeheugen, 128GB of 256GB aan opslaggeheugen, USB- en HDMI-poorten, en draadloze communicatie middels NFC, Bluetoot en Wifi. Het apparaat wordt standaard met een active digitizer stylus geleverd waarmee op het display getekend en geschreven kan worden. Het geheel draait op de volledige versie van Windows 8 met een aantal toevoegingen van Sony zelf.

Via de eigen website biedt Sony de mogelijkheid een VAIO Duo 13 zelf samen te stellen. Bij retailers is voorlopig alleen de variant met Intel Core i5-processor, 4GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen te koop voor zo’n 1.600 euro. Bekijk ook de vergelijking tussen de VAIO Duo 11 en VAIO Duo 13.

  • Delen:
Sony VAIO Duo 13
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.