Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ubuntu Touch draait niet langer onder Android

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2013, 11:33 CategorieBesturingssystemen

Afgelopen februari presenteerde Canonical het Ubuntu Touch besturingssysteem voor tablets. De software draaide echter nog binnen Android en was dus afhankelijk van Google’s besturingssysteem. Daar komt nu verandering in.

Tot deze week draaide de Ubuntu Touch software als een soort schil over Android. Canonical laat deze week weten dat de rollen nu omgedraaid zijn. Een apparaat met Ubuntu Touch start op binnen de interface van Ubuntu maar kan via de LXC (LinuX Container) engine Android toepassingen draaien. Deze 180 graden ommezwaai maakt het onder meer mogelijk eenvoudig Android applicaties binnen de Ubuntu Touch software te gebruiken, maar ontwikkelaars kunnen ook native apps ontwikkelen voor het besturingssysteem.

Ubuntu Touch is speciaal ontwikkeld voor apparaten met een touchscreen maar is gebaseerd op de code van de desktopversie. Dit moet zorgen voor het naar elkaar toegroeien van verschillende apparaten en maakt het mogelijk om bijvoorbeeld de desktopversie te gebruiken wanneer je een tablet aansluit op een monitor.

Momenteel kan er reeds een previewversie van de software geïnstalleerd worden op onder meer de Google Nexus 7 en Google Nexus 10. De verwachting is dat de eerste Ubuntu tablets in 2014 verschijnen maar afgelopen april werd de Intermatrix U7, mogelijk de eerste Ubuntu tablet, al aangekondigd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.