Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vergelijking: Samsung Galaxy Tab 3 (8.0) vs. Galaxy Note 8.0

Geschreven door
Geplaatst op18 juli 2013, 11:04 CategorieAndroid

Samsung heeft begin dit jaar haar eerste 8-inch tablet aangekondigd in de vorm van de Galaxy Note 8.0. Het unieke van dit model is de toevoeging van de bekende S-Pen stylus en daarbij behorende apps en functies. Onlangs heeft de Koreaanse fabrikant echter nog een 8-inch model gelanceerd in de vorm van de Galaxy Tab 3 (8.0). Deze tablet moet het doen zonder stylus en beschikt over een iets aantrekkelijkere prijs. In onderstaande video worden de twee tablets vergeleken.

Design en afmetingen

Hoewel de S-Pen stylus het belangrijkste verschil tussen de beide 8-inch modellen is zijn er meer belangrijke verschillen te zien, te beginnen bij het design. Zo is de bezel rondom het display van de Galaxy Note 8.0 een stuk breder dan op de Galaxy Tab 3 (8.0). De Galaxy Note 8.0 heeft een afmeting van 135.9 x 210.8 x 7.95 millimeter en weegt 330 gram, terwijl de Galaxy Tab 3 (8 inch) een afmeting van 123.8 x 209.8 x 7.4 millimeter heeft en 314 gram weegt.

Specificaties

Onder motorkap vallen er ook een aantal belangrijke verschillen op. Beide tablets beschikken over een 8-inch lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels maar de Galaxy Note 8.0 is uitgerust met een 1.6GHz quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen, terwijl de Galaxy Tab 3 (8.0) het moet doen met een 1.5GHz dualcore-processor en 1.5GB aan werkgeheugen. De Tab 3 draait op Android 4.2 Jelly Bean, terwijl de Note 8.0 nog op Android 4.1.2 Jelly Bean draait.

Verder zijn beide tablets voorzien van een infraroodzender, een 5 megapixel camera op de achterzijde, een webcam aan de voorzijde en een batterij met ongeveer dezelfde capaciteit. In onderstaande video van Pocketnow zie je de belangrijkste verschillen en overeenkomsten voorbij komen.

Video

Galaxy Tab 3 (8.0) vs Galaxy Note 8.0

Wat is nu de juiste keuze of beste tablet? Onze review van de Galaxy Tab 3 (8.0) publiceren we binnenkort maar de Galaxy Note 8.0 hebben we reeds aan een review onderworpen. Afgaand op onze indrukken en de indrukken van de reviewer in de video lijkt de Galaxy Note 8.0 de beste keuze wanneer je niet alleen content wilt consumeren maar vooral ook wilt produceren. Wanneer content consumeren datgene is wat je wilt doen met de tablet en je budget niet al te groot is dan lijkt de Galaxy Tab 3 (8.0) de beste keuze. Echter, het prijsverschil tussen beide modellen is niet groot. Momenteel kan de Galaxy Tab 3 (8.0) gekocht worden voor iets minder dan 300 euro, terwijl de Galaxy Note 8.0 voor iets meer dan 350 euro te koop is.

Wil je zelf tablets vergelijken? Dan kun je terecht in onze tablet database.

 • Delen:
Samsung Galaxy Tab 3 (8.0)
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. Delacosa
  18 juli, 2013 om 12:02

  wat was de note 8 toch mooi geweest met 2gb ram Snapdragon 800 en highress display. Dit is hardware uit begin 2012 (samsung tab 7.7)

  De design is erg erg erg mooi vooral deze donkerbruine uitvoering.
  maar de processor ram display zijn echt om te huilen.

  • PaulGJ
   23 juli, 2013 om 10:20

   Hallo Delacosa,
   Ik ben gecharmeerd van de note8 puur om hoe het eruit ziet maar heb niet veel benul van de inside techniek. Uit uw reactie begrijp ik dat u wél begrijpt hoe het allemaal werkt.
   Wat ik zoek is een tablet waar ik ook in de toekomst iets aan zal hebben. Ik zal het in hoofdzaak gaan gebruiken voor mijn foto’s (veel geheugen)en voor internetten.
   Zou ik de Note8 kunnen nemen of is er een andere die beter is. Mijn budget is max.€400
   Hartelijk dank voor uw beantwoording, met vriendelijke groet
   PaulGJ

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.