Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

VLC videospeler verschijnt (opnieuw) voor iPad, iPod en iPhone

Geschreven door
Geplaatst op18 juli 2013, 20:59 CategorieApplicaties

VLC is één van de meest populaire videospelers voor onder meer Windows, Linux en Android maar voor iOS-apparaten is de speler al tijden niet meer beschikbaar. Daar is deze week echter verandering in gekomen.

Twee jaar terug was de VLC videospeler te downloaden als app voor de iPad, iPhone en iPod maar door problemen met licentieovereenkomsten werd de app al snel weer uit de App Store gehaald. Wel was het mogelijk om de videospeler te downloaden wanneer je iOS-apparaat van een jailbreak voorzien is. De problemen lijken nu, twee jaar later, opgelost want inmiddels is de app opnieuw in de App Store verschenen waar deze voor iedereen gratis te downloaden is.

De app is ook voorzien van een aantal nieuwe features, waaronder streaming middels Apple Airplay, streaming vanaf andere apparaten binnen je wifi-netwerk, en ondersteuning voor ondertiteling, een grote hoeveelheid bestandsformaten en meerdere afspeelsnelheden. Daarnaast is er Dropbox-integratie waarmee media direct vanuit Dropbox afgespeeld kan worden, en ondersteuning voor multi-core processors waardoor het decoderen van materiaal op nieuwe hardware sneller moet verlopen.

De VLC videospeler is voor bezitters van een iPhone, iPad of iPod gratis te downloaden in de App Store.

Via: Macstories

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.