Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Webversie Google Play Store krijgt nieuw uiterlijk

Geschreven door
Geplaatst op16 juli 2013, 11:00 CategorieAndroid

Tijdens de Google I/O conferentie liet Google al weten een nieuw uiterlijk te lanceren voor de webversie van Google Play Store en sinds vandaag staat het nieuwe design online. Het nieuwe design van de applicatiebibliotheek focust zich op de content en een overzichtelijke navigatie.

De webversie van de Google Play Store is nu in de stijl van onder meer Google Maps en Google Now waarbij zogenaamde kaarten een belangrijke rol spelen. Daarnaast zijn de tabs voor navigatie een stuk groter en aan de linkerzijde geplaatst, en wordt er meer aandacht besteed aan screenshots en icons op pagina’s van individuele apps. Deze afbeeldingen zijn ook een stuk minder zwaar dan voorheen door het gebruik van het nieuwe webP-formaat waardoor de winkel een stuk sneller laadt.

Google-Play-nieuw

Zodra je de Play Store opent zie je direct een lijst met applicaties door door Google aanbevolen worden, gebaseerd op het gebruikersprofiel dat is gekoppeld aan je Google-account. Daarnaast kun je eenvoudiger zoeken naar interessante apps, kun je apps toevoegen aan je verlanglijst en is Google+ geïntegreerd in de reviews-sectie. Ook is de Mijn Apps-sectie nog steeds van de partij maar het overzicht hier is verdwenen waardoor je niet duidelijk kunt zien welke apps geïnstalleerd zijn en welke apps geüpdatet kunnen worden.

Eerder lanceerde Google al een nieuw uiterlijk voor de Google Play Store op Android tablets en smartphones. Het uiterlijk van de webversie is nu gelijkgetrokken met het uiterlijk van de app.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.