Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows Store bereikt mijlpaal van 100.000 applicaties

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2013, 10:20 CategorieApplicaties

Eind vorige maand gaf Microsoft tijdens de presentatie van Windows 8.1 al aan dat de mijlpaal van 100.000 apps in de Windows Store binnen handbereik was en deze week is de mijlpaal volgens de softwaregigant officieel behaald.

Microsoft maakt via Twitter bekend dat er inmiddels meer dan 100.000 applicaties te vinden zijn in de Windows Store, de officiële winkels voor het downloaden van applicaties op Windows 8 en Windows RT apparaten. Het is wat later dan de bedoeling was want tijdens de introductie van Windows 8 gaf Microsoft aan dit doel binnen 90 dalen te willen behalen. Wel neemt het aantal apps dat per maand toegevoegd wordt gestaag toe.

Tijdens de presentatie van de Windows 8.1-update liet Microsoft ook weten veel te verwachten van grote ontwikkelaars. Onder meer Facebook en Flipboard werken momenteel aan een native Windows 8 applicatie en andere grote partijen zouden snel volgen. Daarnaast werd afgelopen week bekend dat Microsoft binnenkort ook cadeaubonnen in de Windows Store zal accepteren waardoor het eenvoudiger wordt betaalde applicaties te downloaden. Met de komst van Windows 8.1 krijgt de Windows Store ook een grote update waarbij meer informatie over apps getoond wordt, afbeeldingen centraal staan en de gebruiker suggesties voor apps krijgt.

  • Delen:

Reacties

  1. Mr_MdR
    02 juli, 2013 om 20:24

    Zal Microsoft heel wat geld gekost hebben(?/!)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.