Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Winkels krijgen geld voor verkopen Windows 8 tablets en laptops

Geschreven door
Geplaatst op9 juli 2013, 10:17 CategorieHardware

Met name op het gebied van tablets en hybride apparaten weet Windows 8 momenteel nog geen indruk te maken. Microsoft probeert er dan ook alles aan te doen om de verkopen te stimuleren, waaronder het uitkeren van premies voor de verkoop van specifieke Windows 8 apparaten.

Stimulatie verkopen in winkels

De softwaregigant heeft deze week tijdens de Worldwide Partner Conference laten weten dat diverse retailpartners 5 tot 10 dollar terug kunnen krijgen wanneer ze een Windows 8 of Windows RT apparaat weten te verkopen. Deze regeling met de naam Touchwins geldt onder meer voor onderstaande tablets;

Een overzicht van alle modellen, waaronder ook laptops, is te vinden op de partnerwebsite van Microsoft. Dit zijn allemaal modellen die volgens Microsoft goed laten zien wat de mogelijkheden van Windows 8 zijn.

De softwaregigant wil hiermee naar eigen zeggen de verkoopkanalen extra prikkelen om touch-apparaten met Windows 8 of Windows RT te verkopen. Daarbij moet gezegd worden dat er in de herfst veel nieuwe modellen met onder andere Intel’s nieuwe Haswell-processor verschijnen die betere prestaties en een langere batterijduur bieden. De verkoop van huidige modellen moeten daarom juist nu gestimuleerd worden.

Windows 8.1-update

Naast de stimulatie voor verkopen in winkels heeft Microsoft onlangs ook een grote update voor Windows 8 en Windows RT aangekondigd. Deze update gaat onder de naam Windows 8.1 en moet het besturingssysteem met name voor touch-apparaten op verschillende punten verbeteren. Zo is er ondersteuning voor hoge resolutie displays, zijn alle instellingen vanuit de touch-interface aan te passen en is Internet Explorer 11 compleet gericht op touch-input. Lees verder voor een compleet overzicht van alle vernieuwingen binnen Windows 8.1.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.