Android 4.2 Jelly Bean nu beschikbaar voor de Sony Xperia Tablet Z

08 augustus 2013 1 Minuut 9 Reacties
Xperia-Tablet-Z-review-waterdicht-top

Eerder deze week begon Sony in een aantal landen om ons heen met de uitrol van Android 4.2.2 Jelly Bean naar de Xperia Tablet Z en sinds vandaag is de update ook te downloaden voor Nederlandse bezitters van de tablet.

Update Xperia Tablet Z

De Sony Xperia Tablet Z is één van de weinig high-end Android tablets die de afgelopen maanden gelanceerd zijn en wist in onze review dan ook een zeer goede indruk achter te laten. Vanuit de winkel draait de tablet op Android 4.1 Jelly Bean maar sinds vandaag is het dus mogelijk te updaten naar een recentere versie van Android. De update is momenteel alleen nog te installeren via de software van Sony voor pc’s en Mac’s. Een Over-The-Air update zal later beschikbaar zijn.

Android 4.2 Jelly Bean

Android 4.2 Jelly Bean brengt onder meer de mogelijkheid om verschillende accounts voor gebruikers aan te maken, een verbeterde versie van Google Now, de mogelijkheid voor widgets op het lockscreen, verbeterde notificaties en de DayDream optie waarmee foto’s in een diavoorstelling getoond kunnen worden. Meer over alle nieuwe functies binnen Android 4.2 lees je in ons Android 4.2 Jelly Bean overzicht.

Specifiek voor de Xperia Tablet Z wordt met de update ondersteuning voor geheugenkaarten met 64GB aan opslaggeheugen toegevoegd, krijgen alle standaard Sony apps een update en is het software-update menu gemoderniseerd. Ook heeft Sony de My Xperia-app toegevoegd waarmee je de tablet wanneer deze gestolen of verloren is snel terug kunt vinden of op afstand kunt wissen.

Android 4.3 Jelly Bean

Nu Sony deze update uitgerold heeft is het wachten op de volgende update. Sony heeft namelijk al bevestigd te werken aan een update naar Android 4.3 Jelly Bean welke voor het einde van dit jaar nog naar de tablet uitgerold moet worden.

Via: Allaboutphones

Reacties (9)