Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 4.2 Jelly Bean nu beschikbaar voor de Sony Xperia Tablet Z

Geschreven door
Geplaatst op8 augustus 2013, 15:50 CategorieAndroid

Eerder deze week begon Sony in een aantal landen om ons heen met de uitrol van Android 4.2.2 Jelly Bean naar de Xperia Tablet Z en sinds vandaag is de update ook te downloaden voor Nederlandse bezitters van de tablet.

Update Xperia Tablet Z

De Sony Xperia Tablet Z is één van de weinig high-end Android tablets die de afgelopen maanden gelanceerd zijn en wist in onze review dan ook een zeer goede indruk achter te laten. Vanuit de winkel draait de tablet op Android 4.1 Jelly Bean maar sinds vandaag is het dus mogelijk te updaten naar een recentere versie van Android. De update is momenteel alleen nog te installeren via de software van Sony voor pc’s en Mac’s. Een Over-The-Air update zal later beschikbaar zijn.

Android 4.2 Jelly Bean

Android 4.2 Jelly Bean brengt onder meer de mogelijkheid om verschillende accounts voor gebruikers aan te maken, een verbeterde versie van Google Now, de mogelijkheid voor widgets op het lockscreen, verbeterde notificaties en de DayDream optie waarmee foto’s in een diavoorstelling getoond kunnen worden. Meer over alle nieuwe functies binnen Android 4.2 lees je in ons Android 4.2 Jelly Bean overzicht.

Specifiek voor de Xperia Tablet Z wordt met de update ondersteuning voor geheugenkaarten met 64GB aan opslaggeheugen toegevoegd, krijgen alle standaard Sony apps een update en is het software-update menu gemoderniseerd. Ook heeft Sony de My Xperia-app toegevoegd waarmee je de tablet wanneer deze gestolen of verloren is snel terug kunt vinden of op afstand kunt wissen.

Android 4.3 Jelly Bean

Nu Sony deze update uitgerold heeft is het wachten op de volgende update. Sony heeft namelijk al bevestigd te werken aan een update naar Android 4.3 Jelly Bean welke voor het einde van dit jaar nog naar de tablet uitgerold moet worden.

Via: Allaboutphones

 • Delen:
Sony Xperia Tablet Z
Android KitKat (4.4)

Reacties

 1. happy tablet z user
  09 augustus, 2013 om 13:51

  Helaas lukt de update naar 4.2.2 bij mij niet.
  Software geeft aan dat de tablet de juiste, laatste versie heeft.

  Ook via de sony pc companion software lukt het nog niet.

  Helaas

 2. Henkas
  09 augustus, 2013 om 14:22

  Klopt. Ik heb dezelfde ervaring. Oook op site van sony staat dat jellybean 4.1 de laatste versie is. Dus het bericht hier was wat voorbarig…

  • Martijn Chel
   09 augustus, 2013 om 14:25

   Daarom staat er ook een bron in ;) Zij hebben hem al binnen, op een NL model. Maar zoals altijd gaat het in fasen dus kan het even duren.

 3. happy tablet z user
  09 augustus, 2013 om 19:10

  Wat ik lees is de upgrade beschikbaar voor de 321, de LTE versie.
  Niet voor de wifi versies.

  • Martijn Chel
   09 augustus, 2013 om 19:53

   Dat was vorige week idd het geval, maar zoals ik het begrijp van de bron gaat het om de wifi-versie. Of ik kijk er echt overheen.

 4. Michael
  15 augustus, 2013 om 22:25

  Hier nog altijd geen update voor de wifi versie helaas.

 5. Jon
  18 augustus, 2013 om 15:00

  Gaaaap, en nog steeds niet!

 6. nancee
  20 augustus, 2013 om 14:54

  Heb de sony Xperia Z tablet SGP321 wifi&4g en ik krijg de update ook nog steeds niet binnen. Vandaag contact gehad met support center van Sony via de chat.
  En die zeggen dat de update voor de wifi versie langer duurt een exacte data kunnen ze niet geven…

 7. ron
  05 september, 2013 om 13:09

  Mooie boel daar bij Sony. Bij aanschaf wordt gezegd dat er 4.2 op zit en blijkt bij ontvangst niet zo te zijn. Vervolgens kun je eindeloos wachten op de update. En op e-mail reageren ze niet eens. Zeer klantonvriendelijk!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.