Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android Apparaatbeheer nu beschikbaar voor tablets en smartphones

Geschreven door
Geplaatst op8 augustus 2013, 10:05 CategorieAndroid

Vorige week kondigde Google al aan te komen met de Android Device Manager, in het Nederlands Android Apparaatbeheer genoemd, en sinds vandaag is de dienst beschikbaar voor iedereen met een tablet of smartphone.

Met Android Apparaatbeheer kun je zoals de naam aangeeft al je Android-apparaten beheren. Dit houdt in dat je kunt zien waar je tablet en smartphone zich bevinden, bijvoorbeeld wanneer je één van de twee verloren hebt. Ook kan je middels de dienst op afstand een geluid op hoog volume laten afspelen zodat je het toestel snel terugvindt wanneer deze in de buurt ligt. Mocht je toestel gestolen zijn dan heb je via het Apparaatbeheer de mogelijkheid alle content en data op afstand te wissen.

Alle opties voor het beheren van je Android toestellen vind je op de speciaal daarvoor ingerichte website. Hier zie een grote landkaart waarop de locatie van je smartphones en tablets verschijnen. Het enige dat hiervoor nodig is, is een actief gps- of wifi-signaal. Om je apparaat op afstand te kunnen wissen moet je op het toestel zelf de Android Device Manager optie activeren. Deze vindt je terug in de instellingenmenu’s, onder Beveiliging.

Android Apparaatbeheer is compatibel met toestellen die draaien op Android 2.2 of nieuwer. Om de dienst te gebruiken moet je ingelogd zijn met je Google-account en dus de instellingen voor Apparaatbeheer activeren. Google heeft reeds aangegeven later ook een speciale app voor de dienst te lanceren.

  • Delen:

Reacties

  1. kolibri
    08 augustus, 2013 om 13:11

    Jammer maar in tegenstelling tot eerdere berichten werkt het geluid niet als op het toestel het volume op ‘uit’ staat.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.