Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Anoniem browsen op je iPad met de Onion Browser

Geschreven door
Geplaatst op17 augustus 2013, 12:30 CategorieApplicaties

Privacy is de laatste tijd een hot topic en voor diegenen die dit hoog op de prioriteitenlijst hebben staan is de Onion Browser ontwikkeld. Wanneer je veel surft op het internet middels je iPhone of iPad en liever geen sporen achterlaat en dus anoniem wilt blijven kun je de Onion Browser gebruiken.

Door via de Onion Browser over het internet te surfen gaat alles via het ‘Tor Onion router network’. Hierdoor is het voor websites niet mogelijk om je echte ip-adres te bekijken, wordt je verbinding versleuteld voordat deze je apparaat verlaat, worden beperkende Firewalls omzeilt waardoor je toegang krijgt tot alle websites en krijg je toegang tot alle .onion websites in het Tork netwerk. Binnen de browser is het mogelijk aan te geven dat websites niet zien welk apparaat gebruikt wordt, kun je cookies uitschakelen en kun je eenvoudig het ip-adres veranderen en de cache legen.

Om je zo anoniem mogelijk te houden wordt je door een grote hoeveelheid anonieme servers gestuurd en dit levert ook een belangrijk nadeel op. Internetten middels deze browser is namelijk een stuk langzamer dan via een andere browser als Safari of Chrome.

Mocht je veel waarde hechten aan anonimiteit op het internet dan kun je de Onion Browser voor de iPad en iPhone voor een bedrag van 0,89 eurocent downloaden uit de Apple App Store.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.