Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos 101 Platinum tablet duikt op bij de FCC

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2013, 12:05 CategorieAndroid

Het is alweer een hele tijd geleden dat we iets gehoord hebben over de 101 Platinum tablet van Archos. Zo dook het model in april al op in benchmarkresultaten. Vandaag is de tablet opgedoken bij de Amerikaanse FCC en kunnen we de eerste specificaties bekendmaken.

Het Franse Archos heeft een zeer breed assortiment tablets en zal ook volgende maand tijdens IFA 2013 verschillende nieuwe modellen presenteren. Eén van deze modellen is de 101 Platinum, een uitbreiding van de Platinum-serie waarin momenteel onder meer de 9.7-inch 97 Platinum te vinden is.

Uit de documenten van de FCC kunnen we halen Archos 101 Platinum een 10.1-inch tablet is met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en een ips lcd display. Het model beschikt over een ARM Cortex A9 quadcore-processor met een kloksnelheid 1.6GHz, een Mali 400-gpu en 2GB aan werkgeheugen.

Verder is de tablet voorzien van 8GB aan opslaggeheugen dat uit te breiden is middels een microSD-kaart, een 0.3 megapixel webcam aan de voorzijde, een 2 megapixel camera aan de achterzijde, een microUSB-poort en een miniHDMI-poort. Voor draadloze communicatie beschikt het model over Wifi, Bluetooth en GPS. Wat betreft de software is de 101 Platinum uitgerust met Android 4.2 Jelly Bean.

Archos heeft de tablet nog niet officieel onthuld maar de verwachting is dat dit tijdens IFA 2013 gebeurt. De prijs van het model ligt waarschijnlijk rond de 230 euro.

Via: Notebookitalia

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.