Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos kondigt nieuwe hoge resolutie en hybride Android tablets aan

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2013, 18:49 CategorieAndroid

IFA 2013 gaat volgende week woensdag pas van start maar Archos laat ons nu al weten wat we kunnen verwachten. Zonder veel details prijs te geven laat de Franse fabrikant weten veel nieuwe tablets te lanceren, waaronder modellen met HD-displays en hybride tablets.

Platinum tablets met hoge resolutie display

Alle nieuwe tablets van Archos zijn gebaseerd op het Android besturingssysteem en de meeste modellen die we tijdens IFA 2013 te zien krijgen zijn opvolgers van eerder gelanceerde modellen. Zo brengt de Franse fabrikant een nieuw 9.7-inch model in de Platinum-serie op de markt. Deze 97b Platinum beschikt over een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels, een quadcore-processor en Android 4.2 Jelly Bean software.

Hybride Android tablets

Daarnaast komt Archos met de 101 XS 2 tablet, een hybride tablet die we eerder deze week al in documenten van de FCC voorbij zagen komen. Dit is de opvolger van de vorig jaar gelanceerde 101 XS tablet, uitgerust met een keyboard dock voor diegenen die productief willen zijn. Het nieuwe model beschikt onder meer over een quadcore-processor, een HD ips-display, twee stereo luidsprekers aan de voorzijde en dus het toetsenbord.

Themed tablets

Ook de zogenaamde ‘themed’ tabletseries krijgen nieuwe modellen. Dit zijn series met tablets die voor een bepaald doel of een bepaalde doelgroep ontwikkeld zijn. Zo kunnen we een nieuwe Archos ChildPad, een tablet die speciaal ontwikkeld is voor kinderen, verwachten. Deze beschikt over een 7-inch display en beschikt over voor kinderen ontwikkelde software die binnen Android 4.2 Jelly Bean draait. Ook wordt er een groter model met de naam 101 ChildPad gelanceerd. Voor diegenen die graag games spelen komt de Franse fabrikant met de GamePad 2, de opvolger van de vorig jaar gelanceerde 7-inch GamePad. Deze tablet beschikt over fysieke controllers voor het comfortabel kunnen spelen van spelletjes.

Alsof dat alles nog niet genoeg is brengt Archos nog een aantal tablets met 3G-module op de markt, al worden de specifieke modellen niet genoemd. Maar, we krijgen waarschijnlijk alles te zien en te horen tijdens IFA 2013. Tablets Magazine is hierbij aanwezig en zal verslag doen van alle lanceringen.

  • Delen:
Archos 101 XS 2
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.